Op zoek naar leuke adrenalinespots in Vlaanderen: 1, 2, 3 … kicken!

Je hoeft geen topsporter te zijn om adrenaline te ervaren. Het is vaak een kwestie van je grenzen verleggen. Niet om de stoere Jan uit te hangen, wel om je eigen zelfvertrouwen aan te zwengelen. Laat dat nu net de insteek zijn van deze kicks.

1. West-Vlaanderen: zwemmen in zee

Marieke Blomme zwom vorig jaar in recordtempo de Kust af. Ze is ervan overtuigd dat iedereen kan wat zij kan, mits wat goede wil. Met haar vzw AllCover Coast Swim neemt ze de deelnemers mee op zwemtocht tussen Nieuwpoort en Oostende, 16 kilometer lang. Je kan ook in relay zwemmen met vier waarbij elke deelnemer vier kilometer zwemt. Ervaren begeleiders varen mee en voorzien je van sportvoeding, coaching en bemoedigende woorden. Dankzij enkele gulle sponsors is deze topervaring een betaalbare kaart voor wie van het openwaterzwemmen wil proeven.

www.allcovercoastswim.be

2. Oost-Vlaanderen: trucjes op de ski’s

Er zijn verschillende waterskikabelbanen in Vlaanderen. Op de Donkvijver in Oudenaarde kunnen zowel beginners als gevorderden terecht. Ook als G-sporter ben je er aan het juiste adres. Op het terras zie je de wakeboarders en waterskiërs de gekste stoten uithalen. Met het Moerasparcours, de blotevoetentocht, de klimtoren en de speleotempel is er wel meer avontuur te beleven rond de vijver.

www.theoutsidervlaamseardennen.be

3. Vlaams-Brabant: het échte klimmen

Is een klimmuur te soft voor jou? Waag je dan aan boomklimmen in De Kluis in Sint-Joris-Weert. Er zijn routes uitgezet tot tien meter hoogte. Het boomklimmen wordt aangeboden aan groepen en families met kinderen vanaf tien jaar. Wie geen fan is van hoogtes kan er zich ook aan de Trage Bossporten wagen, zoals Archery Tag waarbij je elkaar met een zachte pijl moet proberen aan te schieten op een speelveld vol obstakels.

www.theshelter.be

4. Limburg: vrij als een vogel

Toen wij in Center Parcs Vossemeren verbleven, waren wij al lang blij dat je zo gemakkelijk de Sahara van Lommel in kan. Blijkt dat er in het park heel wat adrenalinekicks te beleven zijn, zoals flyboarden, de tower jump en de Zip Wire. Deze laatste is met zijn 325 meter de langste tokkelbaan van Vlaanderen. Je klimt tot een hoogte van twaalf meter en zweeft dan naar een eiland op het meer. Van daaruit gaat het terug naar het startplatform. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

www.centerparcs.be

5. Antwerpen: BMX in de fabriek

In De Blikfabriek in de Frieslandstraat in Hoboken, de vroegere Crown-site, valt heel veel te beleven. Er zijn maar liefst 38 ondernemingen actief in het immense gebouw. Eén ervan is De Vroemfabriek waar kinderen tussen 6 en 12 jaar op een parcours kunnen BMX’en of racen met elektrisch aangedreven brommers. Elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur kan je er vrij rijden zonder reserveren. De elektrische motors zijn beschikbaar in verschillende maten. De snelheid kan worden aangepast.

www.devroemfabriek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier