Geef kleur aan je fietstochten: 5 onvergetelijke bloemenroutes

In Vlaanderen maak je de leukste fietstochten, maar in de zomer kan je die nog extra kleur geven: maak eens een ritje in de mooiste bloemenvelden!

 

Floraliëntocht

De Floraliëntocht verbindt heel wat sierteeltbedrijven langs het fietsknooppuntennetwerk van Scheldeland en Waasland. Er zijn drie lussen die je apart of gecombineerd kan fietsen: de Azalealus (34 km), de Begonialus (27 km) en de Boomkwekerijlus (44 km). Geniet van de sfeer, de geuren en de kleuren van de Oost-Vlaamse siertelers en boomkwekers. In de zomer zijn er ook begeleide fietstochten in Wetteren en Lochristi.
Info: www.floralientocht.be, www.tov.beLochristi_Museum_Sierteelt14

Gitsbergroute

Maak een rondrit door het gevarieerde landschap van West-Vlaanderen, vol bloemenpracht. Je vertrekt in Roeselare en fietst door Oostnieuwkerke, Westrozebeke, Staden, Kortemark, bloemendorp Gits en Hooglede. Je passeert het Vijverbos, de Stadenberg, de Gitsberg en de Duitse militaire begraafplaats van Hooglede.
Info: www.hooglede.be

Van bloesem tot oogst in Haspengouw

Het fruitige Haspengouw staat het hele jaar door garant voor prachtige landschappen in Limburg. Ideaal dus voor een onvergetelijke fietstocht, om de mooiste plekjes van de streek te ontdekken.

2015.142963; 24-4-2015; foto’s Guy van Grinsven.; opdracht Toerisme Limburg VZW; Universiteitslaan 3; 3500 Hasselt; www.toerismelimburg.be. +3211.30.55.00; Belgie Hasselt; ref. Jan Nonneman; Haspengouw; Haspengouw; Jesseren; Borgloon; Groot-Gelmen; Helshoven; Gors-op-Leeuw; bloesem; wandelaars; fietsers; voorjaar; picknicken;pick-nick;picknick;Monique;Pim;Greet
foto Guy van Grinsven

Bewonder panorama’s over kerkdorpen en boomgaarden, met miljoenen bloesems of plukrijp fruit. Het fietsroutenetwerk loodst je van knooppunt naar knooppunt doorheen het landschap.
Info: www.toerismelimburg.be/nl/haspengouw

Bloemenroute in Vlaams-Brabant

Laat je leiden door prachtige kleuren en frisse bloemengeuren op de bloemenroute van Vlaams-Brabant. Je kan vertrekken in Dilbeek, parking Westrand aan de Kamerijklaan. Tussen de knooppunten 70 en 69 ligt Sint-Pieters-Leeuw met de bekende rozentuin Coloma, een verplichte stop.
Info: www.toerismevlaamsbrabant.be

2006 Provincie Vlaams Brabant Coloma Kasteel Rozen Rozentuin
foto Dominic Verhulst

Tuindersroute

De Tuindersroute toont alle kanten van het tuinbouwleven in de regio rond Mechelen, vroeger en nu. Deze fietstocht leidt je langs authentieke hoeves en hypermoderne serres. Starten kan in Sint-Katelijne-Waver, en de route voert je onder meer naar Putte, Bonheiden en Mechelen.
Info: www.toerismeskw.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier