© Pixabay

7 tips voor een fijne zondag

Weer of geen weer, met deze vier buitentips en drie binnentips maak je van je zondag een fijne dag.

Expo ‘Planet Happiness’ in Brussel neemt je mee naar de ruimte

© Planet Happiness

Scheep in voor een reis naar de ruimte! De belevingsexpo Planet Happiness neemt je mee naar verre sterren en leert je via AI en spectaculaire lichtprojecties alles over de schoonheid van het heelal. Er zijn ruimtes over de oorsprong van de aarde en de andere planeten, interactieve themakamers rond ESA en het International Space Station (ISS). Tot slot kom je helemaal tot rust in de Dream Room, een ruimte speciaal ontworpen om aan de hand van geleide meditaties helemaal weg te dromen.

Planet Happiness – Unleash Your Inner Astronaut, in Plein Publiek (Paleis van de Dynastie), Kunstberg 5, Brussel, planethappiness.be.

Permeke Museum in Jabbeke heropent met expo ‘Constant Permeke in tegenlicht’

© Benjamin De Vuyst

Drie jaar is er gewerkt aan de renovatie van het Permeke Museum, maar wát een pareltje is het geworden. Aan de hand van gebruiksvoorwerpen, foto’s, films en kunstwerken krijg je een unieke inkijk in het leven en werk van Constant Permeke, die de laatste 23 jaar van zijn leven in Jabbeke woonde. Tegelijk met de heropening van het museum startte de expo Constant Permeke in tegenlicht, met een dertigtal werken van de kunstenaar, uit privécollecties en (inter)nationale musea. Een unieke kans om zijn topwerken te (her)ontdekken!

Constant Permeke in tegenlicht, tot 3 november in het Permeke Museum, Gistelsteenweg 341, Jabbeke, permekemuseum.be.

Fietsers baas tijdens Velo-festival in Gent

© gf

Maak plaats voor de fiets! In juni draait in Gent alles rond de tweewieler. Hoogtepunt is de Bike Parade, een feestelijke fietstocht door de stad met fietsers van overal ter wereld. Maar er valt veel meer te beleven. In het spoor van de allereerste Ronde van Vlaanderen fiets je door tweehonderd kilometer wielergeschiedenis, je kan je droomfiets testen, door de collecties van het Huis van Allijn of het Industriemuseum fietsen of je rijwiel laten wassen met een mocktail in de hand… Koers snel naar de website voor het hele programma!

Velo-festival, van 1 tot 23 juni in Gent, velofestival.be.
Bike Parade, op woensdag 19 juni, start om 19 uur aan ’t Kuipke, aankomst om 20 uur aan de Vrijdagmarkt. Iedereen welkom.

Spektakelmusical ‘14-18’ 2.0 in Puurs

© 14-18

Tien jaar na de eerste uitvoering kan je deze zomer opnieuw gaan kijken naar een gloednieuwe versie van de spektakelmusical 14-18. Met hetzelfde meeslepende verhaal, de indrukwekkende decors, rijdende tribunes en levensechte effecten. Tussen de ijzersterke cast schitteren onder anderen Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Peter Van de Velde en Niels Destadsbader.

‘14-18’, vanaf 2 juni in het Studio 100 Pop-Up Theater, Puurs. Tickets & info: 14-18.nu.

Sofie Delporte heeft met ‘Zwijgen is bitter’ tweede thriller uit

‘Spannend, meeslepend en vooral realistisch: daar hou ik van als flik!’ – Alain Remue, diensthoofd Cel Vermiste Personen

De Vlaamse Sofie Delporte debuteerde vorig jaar ijzersterk met haar thriller Ik kan je redden, dat lovende onthaald werd door pers en lezers. Deze week verschijnt haar tweede thriller Zwijgen is bitter met Olivia Leroy van het Bureau Vermiste Personen in de hoofdrol. Een rustig dorpje wordt opgeschrikt door de verdwijning van een vader en zijn zoontje. Olivia vermoedt dat het motief voor de vermissing in het verleden ligt, maar daarover zwijgt iedereen in alle talen. Reserveer alvast een weekendje, want je kan níét stoppen met lezen tot aan de schokkende ontknoping

Sofie Delporte, ‘Zwijgen is bitter’ – € 22,99 – Borgerhoff & Lamberigts.

Moodswings in ‘Inside Out 2’

We hebben er lang op moeten wachten, maar het was het waard: de tweede film van Inside Out. Een animatiefilm over gevoelens, waar in deze versie nog een paar nieuwe emoties aan toe worden gevoegd. Leerrijk en ontroerend, voor jong én oud.

‘Inside Out 2’, vanaf 19 juni in de bioscoop.

Speel een spannend triootje

© Asmodee

Achterhaal welke nummers zich in de handen van je tegenstanders bevinden en welke gedekt op tafel liggen. Een nieuw spel dat nog niet zo bekend is, maar wel al heel positieve reviews kreeg én prijzen binnenhaalde.

Trio – € 12,99 – Asmodee, o.a. via bol.com

(tekst Herte De Cleyn, Annelies Dyck en Judith Hendrickx)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier