© gf

7 tips voor een fijne zondag

Weer of geen weer, met deze vier buitentips en drie binnentips maak je van je zondag een fijne dag.

Lichtspektakel op de Leie

Boven het wateroppervlak van de Leie verschijnen kleurrijke figuren. Ze lijken uit het water te komen en dansen tegen de ragfijne druppels van een fontein. Wandel door kleurrijke lichtinstallaties of zet je neer aan de rand van het water en geniet van de feeërieke videoprojectie en de drank- en foodtrucks.

Eau Revoir, gratis, van 6 tot 8 oktober in Kortrijk, van 13 tot 15 oktober in Deinze, van 3 tot 5 november in Roeselare en van 15 tot 17 december in Machelen-aan-de-Leie. Meer info vind je op toerisme-leiestreek.be/nl/doen/events-water.


© gf

Bestseller ‘WIL’ van Jeroen Olyslaegers in de filmzalen

1942: Antwerpen wordt bezet door de Duitsers, de gruwelijke jacht op de Joodse bevolking is aan de gang. In die donkere werkelijkheid probeert hulpagent Wilfried overeind te blijven. Hij wordt gedwongen om mee te doen aan de razzia’s, maar tegelijkertijd bloeit er liefde op. Een niet te missen verfilming van bestseller WIL van Jeroen Olyslaegers.

WIL, geregisseerd door Tim Mielants en met o.a. Stef Aerts, Matteo Simoni, Els Dottermans, Kevin Janssens en Jan Decleir. Vanaf 27 september in de bioscoop.


© Bea Borgers

Cultuur en culi tijdens nieuw festival GIST in de Zennevallei

Tijdens een gloednieuw festival in de Zennevallei, in de groene gordel rond Brussel, kan je tafelen aan de Zenne of de prachtige natuur ontdekken via een kunstenparcours langs geuzebrouwerijen en de poëzie van Herman Teirlinck. Proef daarna een heerlijk streekbiertje.

GIST, tot 5 november in de Zennevallei. Kijk voor het hele programma op gist-zennevallei.be.


© VRTMAX

Boeiende reis door de Belgische internetgeschiedenis

Sympathieke duivel-doet-al Manu Van Acker kleurt niet alleen je weekend op MNM. Op VRT MAX neemt hij je ook mee voor een boeiende reis door de Belgische internetgeschiedenis, van de Belgische sociaalnetwerksite Netlog rond de eeuwwisseling tot de op dit moment waanzinnig populaire YouTuber Acid.

Internet.be, 12 afleveringen, vanaf oktober exclusief op vrtmax.be.


© gf

Sylvia Broeckaert heeft nieuw boek, ‘Aria’

‘Ik hoop dat ik mensen kan doen dromen van de operawereld, van de kracht van muziek en uiteraard ook van de liefde’ – Sylvia Broeckaert in Knack

Na een slopende ziekte doet mezzosopraan Sara auditie voor een Venetiaanse opera. Ze grijpt net naast haar droomrol, maar leert in de zinkende stad wel de wereldberoemde zanger Richard Brown kennen. Een passionele romance ontspint zich, al wil Richard zich om onduidelijke redenen niet helemaal geven aan Sara… Voormalig zangeres en Klarastem Sylvia Broeckaert combineert in Aria haar liefde voor muziek en schrijven. Sylvia is grote fan van Lucinda Riley en schreef een wondermooie liefdesroman over passie, wraak en genade in de operawereld.

Sylvia Broeckaert, Aria – € 22,99 – Borgerhoff & Lamberigts.


© gf

Nieuwe spannende podcast ‘Dit kan geen toeval zijn’

Bart staat op het vliegveld van Madrid te wachten op een vlucht naar Barcelona. Plots wordt hij uit de rij gehaald en naar een leeg vliegtuig gebracht. Waarom? Bart vermoedt dat hij achtervolgd wordt door de geheime dienst, maar hoe aannemelijk is zijn verhaal? Naast de reconstructie van wat Bart meegemaakt heeft, krijg je ook een interessante inkijk in spionage-operaties.

Dit kan geen toeval zijn, 6 afleveringen gratis te beluisteren via je podcastapp.


© gf

Fietsen langs pittoreske dorpen en oude watermolens in de Zwalmstreek

Heerlijk om te doen op een mooie nazomerdag: fietsen langs pittoreske dorpen en oude watermolens. Van aan de Zwalmmolen trap je over de kasseien naar Rozebeke, waar je een bezoekje kan brengen aan de ‘kathedraal van de Zwalmstreek’. Dan gaat de tocht verder door natuurgebied De Kaaimeersen en langs idyllische vergezichten.

De Watermolenfietsroute (40 km) vertrekt aan de Zwalmmolen in de Rekegemstraat in Zwalm. Volg de rood-witte bordjes. Meer info vind je op routen.be/watermolen-fietsroute.

(tekst Herte De Cleyn en Annelies Dyck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier