7 tips voor een fijne zondag

Weer of geen weer, met deze vier buitentips en drie binnentips maak je van je zondag een fijne dag.

Welkom, welkom, bij de 3 biggetjes in Hasselt, Brugge en Antwerpen

Welkom, welkom, bij de drie biggetjes! De populaire K3-musical is al aan z’n derde versie toe en begint waar het klassieke sprookje eindigt. De wolf is na jaren proberen om het stenen huis van de biggetjes omver te blazen doodmoe, maar geeft zijn zonen Wuppert, Waldo en Willy de opdracht om Knirri, Knarri en Knorri, de drie dochters van het derde biggetje, te vangen… Alweer een heerlijke versie van De 3 biggetjes, voor het eerst met Marthe, Hanne en Julia.

De 3 biggetjes, in Trixxo Theater Hasselt, Concertgebouw Brugge en Stadsschouwburg Antwerpen, de3biggetjes.live.

Cirque du Soleil met ‘OVO’ in Antwerpen

Cirque du Soleil brengt al jaren letterlijk en figuurlijk spektakel op hoog niveau, maar OVO (Portugees voor ei) is hun eerste circusproductie die werd geregisseerd door een vrouw. Deborah Colker neemt je mee naar een wervelende wereld van kleur en bedrijvigheid: die van insecten die fladderen, spelen, door het leven stuiteren en op zoek gaan naar liefde. En dat allemaal met een adembenemende acrobatiek.

OVO, van 14 tot 17 maart in de Lotto Arena in Antwerpen. Info en tickets (vanaf € 45): cirquedusoleil.com/ovo.

Wandelzoektocht voor het hele gezin in domein Puyenbroeck in Wachtebeke

Naar buiten voor een super­leuke wandelzoektocht! In domein Puyenbroeck start je aan het onthaal (knooppunt 1), daarna moet je vragen oplossen om de juiste weg te vinden. Als alles goed gaat, spot je dieren in het Levend Erfgoedpark, wandel je – als je durft – over een ­lange hangbrug en beklim je een gigantische uitkijktoren. Als je erin slaagt het einde te bereiken, wacht je een leuke beloning.

Zoektocht van 6 km in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Er zijn gelijkaardige tochten in de Kalkense Meersen en het Drongengoedbos. 
Info: routen.be/zoektocht.
© Nathan Dobbela

Grof Geschud fileert in ‘Lijmen’ en ‘Broeden’ het gezinsleven

Eerst was er liefde, toen kwam de breuk. Allebei bron van inspiratie voor theaterduo Lander en Myrthe van Grof Geschud voor Lijmen en Broeden, twee geestige en boeiende toneelstukken. Met hun derde voorstelling, Kroost, leggen ze het gezin waarin ze opgroeiden ­onder de loep. Aan hoeveel familieweekends moet je deelnemen om een goede dochter te zijn? En móét je je wel voortplanten? Lander en Myrthe onderzoeken het ook deze keer met veel humor en ironie.

Kroost, door Grof Geschud, op reis door Vlaanderen, grofgeschud.eu.

Nieuwe podcast ‘De Erfenis’ voor wie worstelt met een nalatenschap

Als AudioCollectief SCHIK – ­bekend van Bob en El Tarangu – een nieuwe podcast afvuurt, spits dan je oren. In zes afleveringen brengt De Erfenis verhalen van Vlamingen en Nederlanders die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap en daar iets aan proberen te doen. Want wat, bijvoorbeeld, als je in plaats van een vintage theeservies een schuldenberg erft? Of als je het geheim van je moeder ontdekt? Boeiend!

De erfenis, door AudioCollectief SCHIK, via je podcastapp of Spotify.

Matthew Blake debuteert met bloedstollende thriller ‘Anna O’

‘Dit is een ongelooflijk verbluffend 
debuut. De plot is een van de beste die ik ooit heb gelezen. Zet op je leeslijst, nu!’ 
– Thrillerauteur David Baldacci over Anna O.

Stel je voor: je werkt als speechschrijver in het Britse parlement, leest graag Agatha Christie en sleutelt na je uren aan je eerste thriller. 48 uur nadat je ’m heb ingestuurd naar enkele uitgeverijen, zijn er al zestien internationale biedingen en de weken erna raakt-ie verkocht aan meer dan dertig landen. Het overkwam de jonge ­Matthew Blake, die met Anna O het thrillerdebuut van het jaar schreef over een vrouw die haar twee beste vrienden vermoordt en daarna in een diepe slaap valt. Forensisch psycholoog Benedicte Prince moet haar wakker maken en opent daarmee de doos van Pandora. Onwaarschijnlijk goed!

€ 22,99 – HarperCollins.

‘The Iron Claw’ of het leven van worstelaarsfamilie Von Erich in de bioscoop

Biografisch sportdrama The Iron Claw ­beschrijft het leven van worstelaarsfamilie Von Erich. Een aanrader voor iedereen, niet alleen de sportfans. Deze pakkende film is tegelijk bruut en ontroerend. Met de razend populaire Jeremy Allen White (The Bear) en Zac Efron.

Vanaf begin maart in de bioscoop.

(tekst: Herte De Cleyn, Annelies Dyck en Judith Hendrickx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier