© gf

Kunstfestival STORMOPKOMST: hedendaagse kunst voor een jong publiek

Op zondag 24 maart strijkt het jaarlijkse kunstenfestival STORMOPKOMST neer in de Warande. Stormopkomst brengt hedendaagse kunst voor een jong publiek. “Verdwaal in een kleurrijke lichtinstallatie en voel de warmte en liefde”, nodigt festivaldirectrice Ester Torres Falcato Simões uit.

Stormopkomst 2024 barst van de creatieve energie. Kinderen steken samen met kunstenaars de handen uit de mouwen. Bij Eline Van Deputte werk je mee aan een woonkamer die gemaakt is uit etensresten. Een tapijt van ketchup of een zetel van rabarber? Niets is te gek in Sensorial Saloon. Beeldend kunstenares Francesca Chiacchio bouwt tijdens Stormopkomst een speelplaats voor kleuters uit kleuren en geometrische vormen. In de MuziekMaakMachine van Teackele Soepboer en Chantalla Pleiter kan je muziek maken met melkkartons. Herwig Ilegems is op het festival te gast met zijn dochter Kika. Samen brengen ze de ontroerende dansvoorstelling The Burrow. Vader en dochter dansen een woordeloos verhaal over samen zijn en soms een beetje alleen, over loslaten en over thuiskomen.

Toegankelijke kunst

Heel wat kunstenaars brengen op dit festival voor het eerst hun werk naar een jong publiek. Volgens de festivaldirectrice zorgt dat voor een mooie wisselwerking tussen de ideeën van kinderen en kunstenaars. “De kunstenaars maken meestal enkel kunst voor volwassenen. Ik vraag hen of ze niet ook eens iets voor volwassenen én kinderen willen maken. Sommige kunstenaars vinden dat eng, maar de meeste zijn meteen heel enthousiast.” Ook de Iraans-Duitse kunstenares Nazanin Fakoor sprong graag mee op de kar. “Rainbow is niet specifiek voor kinderen gemaakt, maar is zeer toegankelijk. Kinderen gaan er gewoon andere dingen uithalen dan volwassenen. Maar iedereen haalt er wel iets uit. In dat opzicht zijn kinderen ideaal om te ontdekken of iets werkt of niet.”

Dit moet je weten

Waar? De Warande in Turnhout.

Wanneer? Vandaag, vanaf 12 uur

Een dagpas geeft toegang tot alle activiteiten.

Basisprijs: 15 euro. Onder 26 jaar betaal je 12 euro.

Info en tickets: http://stormopkomst.be/en/

(VADE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier