De expo is een totaalervaring dankzij virtual reality en 3D. (gf)

Margritte: The Immersive Experience dompelt je onder in het leven van de surrealistische schilder

Magritte: The Immersive Experience heeft de deuren geopend. Op de tentoonstelling ontdek je de surrealistische schilder op een ongeëvenaarde manier. Leven en werk van Magritte overrompelen je in de Hortagalerij.

Na onder meer Van Gogh krijgt nu ook Magritte een immersieve expo. “Het wordt 100% Magritte, van boven tot onder, vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je weggaat”, vertelt Hamza El Azhar, CEO van het organiserende Exhibition Hub. “De expo is een totaalervaring dankzij virtual reality en 3D, maar vooral dankzij de decors en een scenografie die tot in het kleinste detail zijn uitgewerkt. Eenmaal je door de deuren naar de grote immersieve ruimte wandelt, is het tijd voor de show: een adembenemende mapping van 35 minuten schetst de evolutie van Magrittes oeuvre. Verder vind je XXL-sets, reproducties uit zijn minder bekende periodes, een rariteitenkabinet en een ultramoderne VR-ervaring. We wilden echt een complete ervaring aanbieden en de kijker volledig onderdompelen in het leven en werk van Magritte, met zowel de klassiekers als de schaduwkanten. Nooit eerder hebben we het immersieve zover doorgedreven.”

Magritte: The Immersive Experience is een boeiende ontdekkingstocht. (gf)
Magritte: The Immersive Experience is een boeiende ontdekkingstocht. (gf)

Dat levert een boeiende ontdekkingstocht op. Spelletjes met perspectieven en illusies bieden een blik op de introspectieve begindagen tot het surrealisme dat van Magritte een icoon maakte. Magritte was immers een schilder die niet stilzat. Na een abstracte periode zocht zijn kunst de soms donkere paden van het surrealisme op, gevolgd door de obscure schilderijen tijdens zijn Parijse jaren. Geleidelijk aan werden deze vervangen door een groeiende liefde voor alledaagse voorwerpen. Hij speelde met het figuratieve, de diepte en de geschiedenis in de beginjaren van het surrealisme. Voor de expo werden 300 werken geselecteerd.

Dit moet je weten

Magritte: The Immersive Experience is te bezoeken in de Hortagalerij, Grasmarkt 116. Een bezoek duurt ongeveer 80 minuten.

www.magritte-expo.com

(JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier