In elk van de zeven kamers moet je keuzes maken. Die leveren je finaal je hoogstpersoonlijke animal guide op. (gf)

MOIR Brussel: gloednieuw museum van de toekomst

MOIR heeft haar deuren officieel geopend. Het Museum of Infinite Realities belooft een nieuw type ervaring en brengt verhalend entertainment. Bezoekers vanaf tien jaar kunnen op een steenworp van de Grote Markt de held worden van hun eigen bezoek.

Het MOIR wil de toekomst van entertainment zijn. Dat doet het gloednieuwe museum met een combinatie van verhalend entertainment en een flinke portie hightech. De inaugurele ervaring Explore The True You vormt de perfecte introductie.

Het MOIR bestaat uit zeven kamers en wordt beleefd in groepen van maximaal 24 personen. De groepen worden ter plaatse gecreëerd, maar elke deelnemer beleeft een persoonlijk avontuur, waarvan hij of zij zelf de held is. In elke kamer moeten ze keuzes maken. Alle gegevens worden in reële tijd verzameld en geanalyseerd met behulp van een grootschalig technologisch systeem op basis van psychologische en neurologische methoden. Dit alles creëert een unieke, tijdloze ervaring waarbij elke deelnemer aan het einde eindigt met een animal guide, spiegel van hun innerlijke zelf.

Het project Explore The True You is geschikt voor iedereen vanaf de leeftijd van tien jaar. Het MOIR is dan ook de ideale activiteit voor families, vrienden, afspraakjes of schooluitstappen, meent het MOIR zelf.

Het concept van het MOIR werd ontwikkeld door twee Engelse instellingen: Cinimod Studio en Everland.

Cinimod Studio stuurt de creatieve visie voor het MOIR en voorziet de ervaring van ongeëvenaarde technologische tovenarij en storytelling finesse. Everland reikt vastgoed en operationele expertise aan. (JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier