Blessings from Mousganistan: fotograaf Mous Lamrabat stelt tentoon met scènes uit zijn leven

De Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat lanceert met ‘Blessings from Mousganistan’ een nieuwe tentoonstelling. Lamrabat experimenteert met de kracht van fotografie en het gebruik van beeldmateriaal. Elk beeld is een verhaal op zich. Ze vormen scènes uit het leven van de fotograaf. 

Lamrabat vraagt en dwingt de museumbezoeker om anders naar de beelden voor zich te kijken. Door de vormen van bekende symbolen en afbeeldingen naar zijn hand te zetten, speelt Lamrabat met wat we als “normaal” beschouwen. Wat eerst uit bekende kleuren en vormen bestond, is nog steeds herkenbaar maar anders, waardoor deze symbolen ineens een andere betekenis door de kunstenaar krijgen toebedeeld.

Lamrabat nodigt op ook uit tot een intieme ervaring van zijn beelden. Zoals een serie beelden op het entresol die de introductie tot de laatste zaal vormt. Hier sieren universele gebedsvlaggen met afbeeldingen van liefde de kamer. De installatie is een reactie op de aanhoudende stroom vluchtelingen uit alle delen van de wereld. Een oproep van de kunstenaar om niet te vergeten voor elkaar te zorgen, ongeacht iemands huidskleur of afkomst. Als afsluiting deelt de kunstenaar een boodschap van liefde: de essentie van het leven in zijn utopische Mousganistan.

Je kan de expositie nog tot 14 oktober bewonderen in Foam Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via foam.org.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier