Kunstwerk ‘Telling no Lies’ is een van de werken die al verplaatst werd. (foto Tom Cornille) © Tom Cornille Photo by Tom Cornille - http://www.tomcornille.be

Natuurpark Middelheimmuseum een bezoekje waard: “Kunst en natuur gaan hand in hand”

Genieten van kunst én van natuur? Dat kan allebei in het Middelheimmuseum. Geen betere plek om even tot rust te komen dan in dit prachtige kunstpark.

De in het kunstpark en paviljoenen opgestelde werken bieden een overzicht van meer dan honderd jaar beeldhouwkunst. Het park is bovendien ook een sterk staaltje landschapskunst.

Tot eind maart was het kunstpark tot 17 uur open. Sinds begin deze maand is dat 19 uur geworden. Zo kan je de hele dag heerlijk kuieren in het park en genieten van alle kunst. Vanaf mei kan je zelfs tot 20 uur in het kunstpark vertoeven.

Wat je hier zoal kan bewonderen? De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor ongeveer 1.800 kunstwerken. Stukken van onder andere Auguste Rodin, Ai Weiwei, Berlinde De Bruyckere en Alberto Giacometti zijn hier te bekijken.

Het loont bovendien de moeite om regelmatig eens langs te gaan. In totaal krijgen 224 kunstwerken in 2023 en 2024 immers een nieuwe plaats in het kunstpark en op het openluchtdepot. Spot jij welk werk een nieuwe plaats heeft gekregen?

Het kunstpark is vandaag geopend van 10 uur tot 19 uur. (VADE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier