Xavier Spaas biedt werk van Christian Cociers aan. (foto Antiek Dehorne)

Oude, moderne en hedendaagse kunst tijdens 40ste editie vanKunst- en Antiekbeurs

Vandaag verwelkomt de Trixxo Arena 65 internationale exposanten van oude, moderne en hedendaagse kunst, en dit reeds voor de 40ste maal.

Aangetrokken door de constante evolutie van het niveau van de beurs, bezoeken steeds meer verzamelaars en professionelen uit ons land maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland de beurs van Hasselt.

Aziatische kunst

Dit jaar zijn er nieuwe galerieën die zich bij de gebruikelijke exposanten van de beurs voegen, waaronder Blue Art, de Zwitserse galerie in Interlaken die haar nieuwste ontdekkingen op het gebied van de Aziatische kunst zal presenteren, sieradenontwerper Monique Brouwers die uit Nederland komt om haar Narciss-collectie te presenteren; Marc en Fredérique Labis, antiquairs in Wortegem, gespecialiseerd in 19e-eeuws antiek; Antiques Forever uit het Nederlandse Barendrecht en Eclectix Antiques uit Mechelen en hun nieuwste ontdekkingen.

Internationaal expert

Vaste exposanten zijn onder meer Rob Camp van Lex Antiqua, internationaal expert in prenten en gravures; de Raasch Gallery in Solingen; The Old Treasury, Uta König en haar Art Deco; Galerie Crouzet en Xavier Spaas uit Hasselt, gespecialiseerd in de 18e eeuw, die een prachtig stilleven van de Luikse schilder Jean Georges Christian Cociers uit 1739 te koop zal aanbieden. Ook Aurore Morisse, de presentatrice van Affaires Conclues is dit jaar weer aanwezig. (RAPO)

De beurs is vandaag open van 11 tot 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier