Onze nationale trots Loena Hendrickx zorgde voor een enorme populariteitsboost in haar sport. (foto Getty Images) © oost-vl Getty Images

Schaatsfeest in Gent: “sportief weekend met ijsschaatswedstrijden op hoog niveau”

Schaatsclub Kristallijn is dit weekend in de ban van de Ice Crystal Trophy en de Kristalcup Ghent. “Het belooft een spetterend en sportief weekend te worden vol ijsschaatswedstrijden op hoog niveau,” laat de clubleiding weten.

Gisteren vond voor de derde keer de internationale interclubwedstrijd‘Ice Crystal Trophy for synchronized Skating’plaats, die eveneens geldt als het Belgisch Kampioenschap/Criterium Synchroon-schaatsen. Liefst 37 teams in 7 categorieën namen het op tegen elkaar.“Vandaag, zondag 21 april vindt voor de vijfde keer de Internationale‘Kristalcup Ghent’plaats, een wedstrijd voor recreatieve adult soloschaatsers en ijsdansers van alle leeftijden.”Vorig jaar waren er bijna 700 deelnemers uit 13 landen. Ook nu komen er heel wat nationaliteiten op het ijs: adult kunstschaatsers worden uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien in de disciplines ‘Free Skate’ en ‘Artistic Free Skate’.“In het zog van de mooie internationale prestaties van bekende Belgische topschaatsers als Loena Hendrickx, Nina Pinzarrone, Charlotte Jennes, Giulia Castorini, Denis Krouglov, Sofiia Beznosicova en Max Leleu, Olivia Shilling en Léo Baeten boomt de schaatssport en daar maken we in Kristallijn een feest van!”

Als enige recreatieve wedstrijd voor ijsdansen in België geeft GSK talent groeikansen in deze olympische discipline: ze krijgen de kans om hun kunnen te tonen in ‘Pattern Dances’.Het publiek kan er alleen maar van genieten! (DIVL)

Kristallijn, vanaf 14 uur in Warmoezeniersweg 20.

Spektakel verzekerd in Kristallijn. (foto gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier