Kunst en gastronomie hand in hand

De 17de-eeuwse hoeve Goed te Reables in Ooidonk vormt deze winter het decor voor ‘The Fantastic World of Sophie Nyns’, een tentoonstelling die hulde brengt aan de nu 96-jarige beeldhouwster en keramiekontwerpster.

Sophie Nyns studeerde aan La Cambre in Brussel. Het is in die artistieke kringen dat ze kunstenaars als Pierre Caille en Ralph Cleeremans leerde kennen, maar ook Paul Delvaux, van wie ze de laatste muze was. Haar oeuvre strekt zich uit over meer dan 50 jaar en situeert zich in de na-oorlogse optimistische, ietwat surrealistische tendens van de Pop Art, Les Nouveaux Réalistes en Cobra. Haar talloze grote en kleine bronzen en speelse keramieken doen denken aan kunstenaars als Calder, Tinguely, Niki de Saint Phalle, Karel Appel of Les Lalannes. Tegelijk was zij sterk beïnvloed door de kunst van de oude culturen en dan vooral de Etruskische, Cycladische en Egyptische. De expo is een organisatie van Francis Maere Fine Arts Gallery.

Aan de expo is ook een dinerconcept verbonden: in outdoor restaurant Mohican wordt een vijfgangenmenu geserveerd op basis van lokale seizoensproducten, bereid in een openluchtkeuken en geserveerd in authentieke Mongoolse yurts.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 12 februari, op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur, of op afspraak. Gesloten van 20 januari tot en met 3 februari. Meer info op www.francismaerefinearts.be en www.mohican.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier