Ook de Nautisch Operationale Cluster (NOC) opent de deuren. © gf

Technologie en Innovatie Festival ontvangt het kruim van de Antwerpse techwereld

Op de eerste Open Technologie & Innovatiedag (OTID) ontvangt het kruim van de Antwerpse techwereld je met open armen. Ben je nieuwsgierig? Of hoop je op een eerste ontmoeting met je toekomstige werkgever? Zak dan af naar een van de deelnemende bedrijven of instellingen.

“Open Technologie & Innovatiedag is de ideale uitstap om ondergedompeld te worden in de Vlaamse technologie”, zegt FTI festivaldirecteur Dries Mathieu. “Er is voor ieder wat wils, want de innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen hebben elk een specialisatie: van data tot gezondheid, mobiliteit, energie, entertainment, connectiviteit, economie en immersieve ervaringen – denk aan virtual reality.” Een kleine greep uit het Antwerpse aanbod? Bij telecomspecialist Nokia ben je welkom op hun research afdeling. Daar toont Nokia hoe ze voor NASA een 4G-netwerk ontwikkelen voor op de maan. Sportliefhebbers ontdekken er dan weer hoe je dankzij Nokia’s herdefiniëring van de camera net zèlf op het veld staat. Op de Open Manufacturing Campus in Turnhout vind je dan weer het grootste laserlabo van Vlaanderen. Wist je dat kennisdeling hier centraal staat en dat maar liefst 19 start- en scale-ups uit de maakindustrie hier gehuisvest zijn? Struin er langs de grootste Vlaamse 3D-print farm en ontdek op welke manier lucht de veiligheid van fietsers kan verbeteren. De Antwerp Maritime Academy opent de deuren voor toekomstige zeevaarders. Ontdek hoe gepassioneerde docenten en ultramoderne faciliteiten al ruim tweehonderd jaar de Antwerp Maritime Academy maken tot wat ze is: een internationale topschool in het hart van de Europese maritieme hoofdstad. Open Technologie & Innovatiedag slaan ook de handen in elkaar met de Dag van de Zorg. In tal van hoogtechnologische Antwerpse zorginstellingen, zoals Zorgbedrijf Antwerpen, kan je vandaag ook terecht. (VADE)

Dit moet je weten

Open Technologie & Innovatiedag kadert binnen Flanders, Technology & Innovation (FTI). Alle bedrijven en instellingen zijn gratis te bezoeken zonder voorafgaande registratie. Meestal tussen 10 en 18 uur, maar dit kan afwijken per deelnemer.

Info: www.ftievents.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier