(foto RAPO)

Wintereditie van het ‘Handmade & Art Festival’ in Tongeren

De stad Tongeren heeft een rijke traditie in markten. Op zondag 3 december vindt de tweede editie van het ‘Handmade & Art Festival – wintereditie’ plaats. Plaats van afspraak is het Stadhuisplein/Vrijthof. Maar liefst 50 standhouders tekenen present.

(door Raymond Polus)

Het Handmade & Art Festival vindt plaats van 13 tot 17 uur en valt hierdoor samen met de maandelijkse koopzondag. Het is daarom een leuke aanvulling voor bezoekers van de stad. Het aanbod van standhouders is heel divers: van keramiek, juwelen, expoxy en macramé tot traditionele schilderijen en beelden. Een mooie combinatie van handgemaakt en kunst. Ook de winkels in het centrum zijn op zondag 3 december open van 13 tot 17 uur.

Keramiek

Een van de standhouders op het Handmade & Art Festival is Hilde Screurs uit Alken. Hilde maakt alleen keramiek voor decoratie. “Dus je vindt bij mij geen gebruiksvoorwerpen zoals tassen, kommen of borden. Mijn specialiteit is onder meer damesbeeldjes, bloemen, theelichten, lichtbollen en vlinders, en speciaal voor de Kerstmarkt van aanstaande zondag heb ik engeltjes en kerstboompjes gemaakt”, zegt Hilde. “Deze kleine cadeautjes zijn handwerk en uniek. Ik maak nooit twee keer hetzelfde.” Hilde heeft keramiek als hobby gekozen. “Naast mijn werk als dossierbeheerster in de boekhouding is dit een mooie creatieve uitlaatklep.”

Hilde stond ook op de zomereditie van het Handmade & Art Festival in Tongeren. “Het was voor mij een heel fijne ervaring en ik kreeg veel belangstelling en veel geïnteresseerden aan mijn stand. Vooral de bloemen waren veel gevraagd. Ik heb er ook verschillende contacten kunnen leggen. Wat mij voldoening geeft is niet zozeer de verkoop maar zijn de vele complimenten die ik krijg voor mijn werk. Ik leg mijn hart en ziel in mijn kunstwerkjes en bevestiging is dan extra meegenomen.”

Hilde selecteert haar kunstmarkten die ze bezoekt. “Ik doe nooit meer dan vijf markten per jaar en slechts één Kerstmarkt. Het moet nog altijd een hobby blijven en ik moet ook aan de vraag kunnen voldoen.”

Handmade & Art Festival, op zondag 3 december van 13 tot 17 uur in het centrum van Tongeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier