© gf

Zondag 17 maart Technologie en Innovatie in de kijker op het FTI Festival

Hoe werkt onze hoogtechnologische wereld? Zondag 17 maart kom je dat te weten tijdens de Open Technologie & Innovatiedag. Je kan bij verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen in de regio een blik achter de schermen werpen.

Het kruim van de Vlaamse techwereld richt dezer dagen Flanders, Technology & Innovation in. Op zondag 17 maart is het tijd voor een grote opendeur. “De Open Technologie & Innovatiedag is de ideale uitstap om ondergedompeld te worden in de Vlaamse technologie”, zegt FTI-festivaldirecteur Dries Mahieu. “Er is voor elk wat wils, want de innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen hebben elk een specialisatie, van data tot gezondheid, mobiliteit, energie, entertainment tot economie.”

In Leuven neemt onder meer imec deel. Het gerenommeerde onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Bij imec ervaar je zelf hoe de aldaar ontwikkelde technologie-applicaties bijdragen tot een betere duurzame wereld. Je kan deelnemen aan presentaties, interactieve demo’s en workshops en ontmoet er wetenschappers of kan een bezoek brengen aan de imec cleanroom.

Even verderop richt KU Leuven een kinderuniversiteit in voor 8- tot 13-jarigen. Je krijgt les in een auditorium, waarbij echte proffen misschien wel een antwoord geven op jouw vragen. Daarnaast kan je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een van de workshops. Zo komt NIX, tekenaar van De Kiekeboes, een workshop geven waarin je strips leert maken met AI. De Klimaat Escape Room leert kinderen complexe klimaatgerelateerde termen en leert hen wat de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering zijn.

In Sint-Stevens-Woluwe verwelkomt Buildwise het publiek. Je komt er alles te weten over lekken, drones op de bouwwerf en kan een exoskelet testen. (JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier