Even wegdromen: dit zijn de 5 beste eilanden ter wereld

Speciaal voor wie droomt van paradijselijke bestemmingen waar het leven zoet is: dit zijn de 5 beste eilanden ter wereld om een vakantie uit duizend te beleven. Je koffers hadden al gepakt moeten zijn!

 

De lezers van Conde Nast Traveler hebbenbeslist: uit een rondvraag blijkt dat zij de volgende 5 eilanden als de beste ter wereld beschouwen. Ziehier de top 5!

Bermuda

Hoewel dit kleine eiland zich in de Atlantische oceaan bevindt, heeft het ontegensprekelijk een tropisch klimaat. Bermuda is een Brits overzee gebied en je vindt er een mengelmoes van Britse, Amerikaanse en Caribische invloeden.

bermuda2

Tip: Bermuda is gekend om de vele (onderwater)grotten en de Bermudastormvogel die alleen daar te vinden is. Mark Twain was één van de eerste bezoekers van het eiland.

Info: www.gotobermuda.com

Waiheke-eiland (Nieuw-Zeeland)

Waiheke-eiland vinden we in de Golf van Hauraki, op een half uurtje varen van Auckland (Nieuw-Zeeland).

nieuwzee

Het eiland is gekend om de vele wijngaarden en lekkere restaurants. Een plek voor levensgenieters dus!

nieuw zee

Info: www.waiheke.co.nz

Moorea (Frans-Polynesië)

Denk: sprookjesachtige lagune, bloedmooi rif, prachtig witte zandstranden en een weelderig groen binnenland. De ideale plek voor een zalige vakantie. Moorea is niet voor niets een populair eiland voor honeymooners.

Over water bungalows and a green lagoon Moorea landscape

Info: tahiti-tourisme.be

Bora Bora (Frans-Polynesië)

Eén van de meest fotogenieke bestemmingen ter wereld. Op dit eiland raak je niet uitgekeken en dat is voornamelijk te danken aan de ligging (een bloedmooie lagune) en de zalige omgeving (witte stranden, tropische landschappen…).

Bora Bora from above Aerial view on Bora Bora

Info: tahiti-tourisme.be

Palawan (Filipijnen)

Palawan is één van de meer dan 7.000 eilanden van de Filipijnen en populair bij backpackers, jong gehuwden en duikers.

palawan

Het grootste natuurwonder (en meteen ook één van de 7 nieuwe natuurwonderen ter wereld) is het Puerto Princesa Subterranean River National Park, met een indrukwekkend kartslandschap en ondergronds een indrukwekkend grottensysteem dat kilometers lang is en waar je in kunt varen.

Lagoon lake

Info. itsmorefuninthephilippines.com

Voor de volledige lijst eilanden, zie hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier