Wie toepasselijk uitgedost deelneemt, heeft misschien wel een pluimje voor. (foto Gullscreeching)

Europees Kampioenschap meeuwen schreeuwen: Welke schreeuw lijkt het best op die van een meeuw?

In Adinkerke wordt op zondag 21 april een zeer speciaal event gehouden, namelijk het Europees Kampioenschap meeuwen schreeuwen. Ze verwachten aan De Verloren Gernoare op het Stationsplein in Adinkerke deelnemers uit tal van Europese landen.

Organisator is Claude Wullaert die mileu educator is aan de kust bij de provincie West-Vlaanderen maar ook gekend is als amateur-comedian. Hij verwacht maar liefst 120 deelnemers. Er liep zelfs een inschrijving binnen om 1 uur ’s nachts van een deelnemer uit het Italiaanse Rome. Ze hadden die avond wellicht voldoende geoefend op café. Jan Seys van het Vlaams Instituut van de Zee zal fungeren als voorzitter in de jury. Met de wedstrijd willen ze de meeuwen in de kijker plaatsen als beschermde vogelsoort. Ze hebben niet zo’n bijzonder goed imago want ze worden vaak de ratten van de kust genoemd omdat ze zakken opentrekken op zoek naar voedsel. Vaak zorgen ze voor heel wat slordige plaatsen aan onze kust. Ook hun uitwerpselen op wagens en terrassen is bijzonder vervelend. Er kan deelgenomen worden in drie verschillende categorieën waaronder individuelen met zowel dames als heren, teams en jeugd.

De Nederlander Jarno Slutter haalde het bij de vorige editie van Maren van Cauwenberghe. Bij de jeugd was de overwinning vorig jaar voor Marie Boon. Jarno haalde toen een bijzonder goeie score met 89/100. (SREA)

Meer info op www.gullscreeching.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier