Fiets langs de Leieboorden in Wervik. (foto Toerisme Wervik) © Toerisme Wervik

Laad uw batterijen en die van uw fiets op met deze fietsroutes in West-Vlaanderen

Vorig jaar zijn in ons land meer e-bikes dan klassieke fietsen verkocht. Een van de voordelen van zo’n elektrische fiets is dat je langere afstanden kan afleggen. Westtoer tipt dan ook graag enkele fietsroutes voor de e-bike. Jij en je fiets laden er de batterijen op.

De fietsroute Van de Kust naar de Westhoek laat je kennismaken met het landschap in De Panne, Koksijde, Veurne en Alveringem. Tijdens je tocht kom je voorbij enkele producenten van lokale producten waar je kan smullen. Leuk is ook dat de route op zo’n 200 meter van het Bakkerijmuseum in Veurne voorbijkomt waar je ook kunt picknicken op het terras. De batterij van je fiets opladen kan in De Panne, Veurne en Alveringem. De Uitkerkse Polderfietsroute vertrekt vanuit Blankenberge voor een heerlijke rondrit. Je geniet er al fietsend van het uitgestrekte weidelandschap. Elk seizoen strijken ook vogels neer in de Uitkerkse Polder. Via het nog jonge Zeebos verlaat je de kustlijn om het hinterland op te zoeken. Je fietst even tot aan Brugge bij de Sint-Pietersplas en rijdt zo weer naar boven naar de Meerkerkse Moeren, een laaggelegen natuurgebied langs het kanaal Brugge-Oostende. Oplaadpunten voor de fiets zijn er in het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder en De Wielen in Blankenberge.

Ook de Grensleiefietsroute leent zich uitstekend voor een verkenning met de e-bike. Ideaal is het feit dat het jaagpad langs de Leie en het kanaal Ieper-Komen autovrij is. Je fietst ook door prachtige beekvalleien in de Gasthuisbossen.

Uitkijkplekken

In het glooiende landschap passeer je regelmatig bijzondere uitkijkplekken. Zo is de basiliek van Dadizele al van ver te zien. De fietstocht leidt je ook naar het gemeentepark van Wevelgem en het Leie-eiland De Balokken. Oplaadpunten vind je in Wervik en Dadizele. (VVHR)

Dit moet je weten

Van de Kust naar de Westhoek (51,9 km) start in De Panne.

De Uitkerkse Polderfietsroute (40,4 km) heeft als vertrekpunt Blankenberge.

De Grensleiefietsroute (57,8 km) verken je vanuit Wervik.

Meer info over deze en ander fietsroutes voor de e-bike vind je op:

www.visitwestvlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier