Stap langs landelijke wegen. (foto’s Wandelsport Vlaanderen)

Wandelsport Vlaanderen pakt uit: ontdek de Westhoek met ‘Vlaanderen Wandelt’

Wandelsport Vlaanderen pakt op zondag 28 april uit met ‘Vlaanderen Wandelt’. In West-Vlaanderen is Zonnebeke het ankerpunt. Tijdens dit grootschalige evenement ontdek je de schoonheid van de Westhoek. ‘Vlaanderen Wandelt’ biedt voor elk wat wils: van een rustige wandeling tot een stevige kuitenbijter.

De keuze voor Zonnebeke als uitvalsbasis gebeurde niet toevallig. De gemeente, gelegen in de Westhoek, staat bekend om zijn landelijke schoonheid, oorlogsgeschiedenis en gastronomie.

De gemeente telt vijf dorpen: Beselare, Passendale, Geluveld, Zandvoorde en Zonnebeke. Alle deelgemeenten dragen de littekens van de Eerste Wereldoorlog, waarvan vele herdenkingssites en musea de stille getuigen zijn. Tijdens de wandeltocht ligt de klemtoon op de hoofdgemeente Zonnebeke, haar bezienswaardigheden en de omgeving van de Gasthuisbossen en het Polygonebos. In samenwerking met de Drevestappers biedt Wandelsport Vlaanderen vandaag heel wat wandelingen aan die vertrekken aan oc Zonnerad.

Animatie

Langs de omlopen zijn verschillende rust- en bevoorradingsposten voorzien. In en rond Zonnerad is er vandaag heel wat animatie en een promodorp met onder meer een infostand van Wandelsport Vlaanderen en van organisaties die wandelvakanties aanbieden. Voor muziek tekenen Marino Punk en The Dj Company. Er is straatanimatie door de theatergroep We Are Called Ed. De organisatie Wandelen met Kinderen voorziet voor iedereen die jonger is dan 12 jaar een leuke wandeluitdaging in de vorm van een schattenjacht. Op de start- en eindlocatie kan je na je wandeling nagenieten in de wandelbar, waar drankjes en hapjes aan democratische prijzen worden aangeboden. (VVHR)

Dit moet je weten

Om deel te nemen aan Vlaanderen Wandelt hoef je geen lid te zijn van een wandelclub. Meld je vandaag aan bij oc Zonnerad, Tresoriersstraat 5 in Zonnebeke. Starten kan van 7 uur tot 15 uur. De individuele deelnameprijs met inbegrip van een herinneringssticker bedraagt 3 euro. Kinderen tot 12 jaar: gratis.

Je hebt de keuze uit trajecten van 5, 10, 12, 15, 20, 26, 30, 42 of 50 kilometer.

Meer info op www.vlaanderenwandelt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier