5 filmdecors om deze zomer doorheen te rijden

Wie denkt dat je naar de Hollywood-studio’s moet trekken om filmdecors te aanschouwen, is mis. Onze aardbol ligt namelijk bezaaid met prachtige landschappen waarin duizenden films zijn opgenomen. Deze zomer een roadtrip gepland en op zoek naar wat extra inspiratie? Check dan even het lijstje hieronder; autoverhuurder Sunny Cars somde vijf prachtige filmdecors op die je op eigen houtje gemakkelijk met een huurauto kunt ontdekken. Ready.. Set.. Action!

1 The Revenant: Canada

Foggy Valley

De indrukwekkende landschapscènes uit The Revenant, de film waarmee Di Caprio eindelijk zijn eigen Oscar won, zijn vooral in het westen van Canada opgenomen. Aan de voet van de Rocky Mountains in Banff, Alberta vind je spectaculaire uitzichten die de basis vormen van de film. Om jezelf ook volledig in die natuur onder te dompelen, huur je best een auto in de grotere stad Calgary. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het Banff National Park rijden om zo van een prachtig uitzicht bij Lake Louise te genieten. Een uurtje verder ligt het Jasper National Park, waar je ook natuurdecors van de film tegenkomt. Je wil hier in ieder geval niets missen, dus bestel best een GPS-pakket!

2 Game of Thrones: Kroatië

Dubrovnik panorama

Ben jij één van de miljoenen fans van Game of Thrones? Dan moet je je richting Kroatië reppen, want het land heeft heel wat verschillende locaties te bieden die een prominente plaats innemen in de fantasieserie. Wanneer je met een huurauto doorheen het warme en droge binnenland van Kroatië rijdt, maak je onderweg kennis met ‘King’s Landing’, ‘Qarth’ en de ‘Red Keep’. Vooral havenstad Dubrovnik met zijn ommuurde oude centrum heeft dienst gedaan als setting voor heel wat afleveringen van Game of Thrones. Rij je iets verder de stad uit, kom je een van de oudste bomentuinen van Europa tegen. En guess what, dat prachtige stukje natuur werd gebruikt als paleizentuin van King Joffrey. Moeten we er ook nog bij vermelden dat de uitzichten onderweg adembenemend zijn?

3 Gladiator: Marokko

Ait Ben Haddou

Marokko is niet zelden het decor voor succesvolle films. Vooral voor historische epossen uit de Romeinse Tijd zoals Gladiator de Oscarwinnende prent met Russell Crowe in de hoofdrol, is Marokko eens te meer het kader geweest. In de omgeving van Ouarzazate werd voor de film een houten arena gebouwd, waarin de gladiatoren werden getraind. Het omliggende woestijnlandschap en de poorten van het lemen dorp Aït Benhaddou, doen je zo terug naar de tijd van de Romeinen katapulteren. Wil je dus een stukje authentiek Marokko met herkenbare filmlandschappen ontdekken, das is met een auto doorheen de omgeving van Ouarzazate rijden de ideale optie. Kies best een 4WD want in woestijngebied heb je wat extra grip nodig. Nog niet genoeg film gezien? Dan kun je ook de Atlantis Filmstudio’s bezoeken en een echte opname meemaken.

4 Into The Wild: USA

Hart's Pass, Washington

Als er één film prachtige natuurlandschappen uitschreeuwt, is het Into The Wild wel. Christopher McCandless doet in de film een heel stuk van de Verenigde Staten en Canada aan, maar het grootste deel van z’n avonturenroute bevindt zich in het westen van Amerika. En daar kun je niet anders dan een roadtrip doen! Voor Into The Wild-landschappen onderweg stop je aan het begin van de Pacific Crest Trail in Califonië, het Anza-Borrego Desert State Park en Lake Mead in Arizona – het grootste stuwmeer van het land. In Into The wild was Lake Mead één van de kampeerplekken van Christopher. Een film naspelen was nooit eerder zo makkelijk! Zeker als je dat op z’n Amerikaans in een Mustang cabrio kunt doen.

5 Under the Tuscan Sun: Italië

Scenic Tuscany landscape at sunrise, Val d'Orcia, Italy

Under The Tuscan Sun, een film uit 2002 met actrice Diane Lane, sleept je mee naar het dagelijkse leven in Toscane: rijke tradities, prachtige landschappen en een levendige cultuur. Voor de film werden mooie beelden van de stadjes Arezzo, Montepulciano, Cortona en San Quirico d’Orcia gebruikt. Vlieg je op Firenze, kun je van daaruit perfect met een huurauto de andere stadjes én de typisch slingerende landwegen ertussen ontdekken. Die laten je de sfeer van de film volledig beleven en staan garant voor een pittoreske roadtrip. En moeten we nog zeggen welke auto hier het best bij past? Fiat 500, certo! Andiamo!

www.sunnycars.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier