In en rond de haven geniet je van de gezellige sfeer. (foto Toerisme Oostende) © Jorn Urbain

Ga aan boord op 150 schepen in West-Vlaanderen

Het maritieme festival Oostende voor Anker is zondag aan z’n slotdag toe. Je ontdekt er niet alleen 150 schepen in alle soorten en formaten, muziekgroepen zorgen voor een joviale sfeer en je ontdekt er oude ambachten. Ook voor kinderen is er een ruim aanbod.

Oostende voor Anker is een maritiem festival dat het verleden, heden en de toekomst van de zee viert. De voorbije dagen hebben niet minder dan 150 unieke schepen koers gezet naar Oostende, van majestueuze driemasters tot kleinere sloepen. Zo is er voor iedereen iets te ontdekken en te beleven. Tijdens het festival kan je deze indrukwekkende schepen niet alleen bewonderen, maar ook genieten van boeiende rondleidingen, demonstraties en lezingen. Je bewondert de authentieke scheepsambachten zoals haringroker en proeft van heerlijke gerookte vis terwijl je door de straten en pleinen rond de haven wandelt. Voor muziekliefhebbers zijn er tal van gratis optredens. Je hoort zowel klassieke shanty’s als oorstrelende folkmuziek. En breng zeker ook een bezoek aan het Blauwe Innovatiedorp, waar je alles te weten komt over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op en rond de Noordzee.

Voor kleine matrozen

Oostende voor Anker is ook de ideale uitstap om kinderen te laten kennismaken met de wonderen van de zee en de scheepvaart. Niet alleen spreekt een bezoek aan een van de grote schepen meteen tot de verbeelding, er valt ook heel wat te beleven voor de kleine matrozen. Zo kunnen kinderen vandaag aan boord van De Hydrograaf luisteren naar het verhaal De avontuurlijke ontdekkingsreis naar China. Kapitein Nemo bouwde met de Nautilus een technisch hoogstandje van waar hij muziek brengt met heel wat verschillende instrumenten. Of ontdek op de Visserskaai hoe de vis uit zee uiteindelijk in je bord belandt.

Oostende voor Anker vindt vandaag plaats in de haven van Oostende en in de omliggende straten en pleinen. Handig te bereiken wanneer je met de trein komt, want het station van Oostende ligt vlakbij. Een bezoek aan het maritiem festival is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier