De acteurs en actrices zijn klaar om hun 40-jarig bestaan in stijl te vieren met het publiek. (gf)

Garamondi Theater viert 40-jarig bestaan met nieuwe productie ‘De Krekel en de Mier’

Het Garamondi Theater uit Geraardsbergen viert z’n 40-jarig bestaan dit jaar. Om dit samen met het publiek te vieren, brengen ze vandaag hun allernieuwste productie ‘De Krekel en de Mier’ op de planken van het Koetshuis.

Het toneelstuk is geschreven naar ‘Het vertrek van de mier’ en ‘Welkom Thuis’ van Toon Tellegen. Op deze manier wordt het 40-jarig bestaan van het Garamondi Theater op gepaste wijze gevierd, want er zijn vandaag niet veel toneelverenigingen die de eer te beurt valt om zoveel jaren te schitteren op de planken.

“Vanuit een liefde voor de schrijver Toon Tellegen en op aangeven van de regisseur zijn we de uitdaging aangegaan om zelf een stuk te creëren”, aldus Bernard Pieters van Garamondi Theater. Een stuk over ‘op zoek gaan naar jezelf’, ‘missen’ en ‘gemist worden’. Wie worstelt daar niet mee? En dat gebracht op een manier die Toon Tellegen zo goed weet te verwoorden via het spel tussen de krekel en de mier, de andere dieren aan de rand van het bos. Bedrieglijk eenvoudig, de juiste woorden gekozen om diepgang te creëren en zo de lezer en in dit geval de kijker te vertragen en aan het denken te zetten.

‘De Krekel en de Mier’ is een prachtig verhaal over het vinden van jezelf. De mier verlaat alles wat ze kent, gedreven door een grote drang om te ontdekken wie ze echt is. Haar vertrek laat een leegte achter, vooral bij de krekel. Hij en de andere dieren voelen sterk het gemis. Dit warme verhaal, gebaseerd op Toon Tellegens ‘Het vertrek van de mier’ en ‘Welkom Thuis’, vertelt over de bijzondere band tussen de mier en de krekel. Het gaat over verlangen, nieuwe dingen ontdekken en het gemis van iemand die je liefhebt. Tellegens kunstige manier van vertellen maakt het verhaal zowel ontroerend, liefdevol als grappig. Een verhaal dat je raakt en je niet snel vergeet.

De voorstelling vindt plaats om 15 uur in het Koetshuis, Abdijstraat 10 in Geraardsbergen. Ook volgende week zijn er nog enkele voorstellingen gepland. Op 17 en 19 april speelt het Garamondi Theater het stuk om 20.30 uur, op 20 april om 20 uur en er is ook op 21 april nog een zondagvoorstelling om 15 uur. Tickets kosten 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. (TIGE)

Meer info: 0496 28 69 15 of

www.garamondi.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier