Gaat je hond mee op vakantie? 8 tips voor een vlotte reis

Je hond meenemen op reis maakt de trip nog zoveel leuker!  Vertrek jij straks op reis en neem je je viervoeter mee? Check dan deze 8 tips voor een vlotte vakantie!

1. Bench in de auto

Zorg dat je hond zijn eigen veilig plekje in de auto heeft, een bench is hiervoor ideaal. Je vindt zo’n bench misschien wel wat zielig, maar de hond vindt het fijner en voelt zich een stuk veiliger.

2. Wees positief tegen je hond

Smiling little girl with her dog in car trunk on a sunny day
(foto istock)

Zorg dat de hond een positief gevoel krijgt bij z’n bench. Duw je viervoeter er niet in, maar laat de hond op zijn eigen tempo in de bench stappen. Eens de hond zich op zijn gemak voelt, kan je de deur sluiten. Laat je hond rustig wennen aan de bench en laat hem eventjes alleen. Keer na een tiental minuutjes terug. Zo krijgt het dier het gevoel dat hij niet achtergelaten wordt.

3. Flinke inspanning voor vertrek

Zorg dat je hond voldoende energie heeft verbrand vooraleer hij in z’n bench gaat. Maak een fikse wandeling of laat hem nog eens goed ravotten in de tuin. Als de hond een zware inspanning achter de rug heeft, zal hij beter kunnen rusten in de wagen.

4. Niet veel eten voor de reis

Geef je hond geen uitgebreide maaltijd voor het vertrek. Honden worden namelijk snel reisziek. En je wil natuurlijk niet na een uurtje al stoppen om de bench te poetsen. Geef je hond tijdens de pauzes een lichte snack.

5. Met de hond op het vliegtuig

Reis je met het vliegtuig? Zorg er dan voor dat je hond al in zijn bench zit vooraleer je de luchthaven binnenstapt. Ook hier geldt de regel: geen al te zware maaltijd voor vertrek! Zorg ook dat je hond voldoende drinken heeft in zijn bench.

6. Neem vertrouwde spulletjes mee

Zorg dat de reis voor je hond zo stressvrij mogelijk verloopt. Neem z’n favoriete dekentje en speelgoedjes mee, dat geeft je dier een vertrouwd gevoel.

7. Neem je voorzorgen op hotel

Dog half asleep on bed in hotel room
(foto istock)

Verblijf je op een hotelkamer? Verken dan eerst zelf je hotelkamer vooraleer je je hond binnenlaat. Zorg dat jouw geur overal aanwezig is. Bang dat je hond het hele hotel bijeen gaat blaffen? Maak dan eerst een lange wandeling vooraleer je naar de kamer gaat. Je hond zal zich al een stuk relaxter voelen. Verblijf je in een drukke stad? Doe op voorhand research naar parkjes waar je met je hond heen kan.

8. Zorg dat alle papieren in orde zijn

Zorg voor vertrek dat het paspoort van je hond in orde is. Reis je buiten de EU? Neem dan ook gezondheidsverklaringen en inentingsbewijzen mee. Zorg ook dat je de gegevens van je dierenarts bij hebt, in geval van nood kan je hem of haar opbellen.

En vergeet niet te genieten!

Ben je ter plaatsen? Goed, het enige wat je nu nog moet doen is samen genieten van de vakantie!

516714898
(foto istock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier