Dit is het gezondste land ter wereld (en het is de ideale reisbestemming)

Hoe oud je wordt, heeft ontzettend veel te maken met het land waarin je leeft. Maar in welk land zal je nu het langst kunnen genieten van je ouden dagen? Bloomberg zocht het uit aan de hand van gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Bloomberg gebruikt zijn eigen Global Health Index. Daarvoor analyseerde het de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank op het vlak van onder andere de levensverwachting, gezondheidsrisico’s, hoeveelheid schoon water, mentale gezondheid….

De index rangschikt vervolgens 163 landen naar levensverwachting en gezondheid. In landen als Italië, IJsland en Zwitserland worden baby’s die nu geboren worden naar schatting ouder dan 80 jaar. Kinderen die in Sierra Leone geboren worden, halen helaas waarschijnlijk niet eens de vijftig.

Met score van 93.11 is Italië de winnaar.  Het Italiaanse eetpatroon met veel verse groenten en olijfolie is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. Italianen hebben minder last van hoge bloeddruk en cholesterol dan de inwoners van pakweg de VS. Ook op geestelijk vlak hebben ze weinig problemen. En wanneer ze ziek zijn staan er meer artsen  dan in andere landen.

IJsland (91.21) en Zwitserland (90.75) vervolledigen de top drie. België eindigt met een score van  80.96 op de 26e plaats.

Tijd voor een reisje naar Italië dus!

De top dertig:

1. Italië

2. IJsland

3. Zwitserland

4. Singapore

5. Australië

6. Spanje

7. Japan

8. Zweden

9. Israel

10. Luxemburg

11. Noorwegen

12. Oostenrijk

13. Nederland

14. Frankrijk

15, Finland

16. Duitsland

17. Canada

18. Cyprus

19. Nieuw-Zeeland

20. Griekenland

21. Portugal

22. Ierland

23. Verenigd Koninkrijk

24. Zuid-Korea

25. Malta

26. België

27. Slovenie

28. Denemarken

29. Chili

30. Tsjechië

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier