Jan Schepens: “Ik wist echt niet dat mijn vrouw zo een zotte blaar was”

Katja Retsin en Jan Schepens staan voor het eerst samen op de planken in een musical. In het cultuurcentrum van Evergem zijn ze volop aan het repeteren voor de familiemusical Dolfje Weerwolfje. De première is voor 14 april, daarna trekt de musical Vlaanderen door.

Dolfje Weerwolfje is een stuk gebaseerd op de populaire boeken van Paul Van Loon. Voor Katja Retsin wordt het haar debuut als actrice. Ze was eerder al omroepster voor de VRT en presenteerde De Rode Loper, is nu één van de gezichten van TV-Oost en schrijft kinderboeken. “Maar acteren had ik tot nu inderdaad nog nooit gedaan”, zegt Katja. “Ik vind het ongelooflijk leuk om te doen. Maar wel confronterend, want acteren is echt wel keihard werken. Ook al ziet het er allemaal heel gemakkelijk uit. Er gaat een nieuwe wereld voor mij open. Het is meer de wereld van Jan, en ik heb nu ontdekt dat mijn man best wel hard werkt (lacht). Ik krijg dansles en zangles en geniet daar echt met volle teugen van. Ik moet echt wel veel onthouden en je moet in je rol blijven. Hoe het is om samen te werken met mijn man Jan? Heel speciaal, maar wel fijn. We zijn plots met dezelfde dingen bezig en moeten nu samen onze stem opwarmen. Ik drink nu ook thee en besef ook dat ik op tijd in bed moet. Je stem is best wel een breekbaar instrument.”

Eén voordeel is dat Katja Retsin kan carpoolen en samen met haar man Jan Schepens vanuit Deinze naar de repetities in Evergem kan rijden. “Heerlijk om weer op de planken te staan en met de repetities te beginnen”, zegt Jan Schepens. “We werken met heel veel jonge acteurs en die zijn echt super goed. Obe Lambrecht is indrukwekkend. Niet alleen een goed acteur en een goede zanger, maar ook een slimme kerel. Iemand waar we zeker nog veel van gaan horen. Maar dan zie ik plots ook mijn eigen vrouw naast mij op het podium staan. Hoe grappig is dat? Maar eerlijk: Katja doet dat bijzonder goed. Iedereen moet verschillende rollen spelen, en Katja is onder andere de kip en de mama. Helemaal niet zo evident. Ik wist echt niet dat mijn vrouw zo een ‘zotte blaar’ was. De regisseur moet echt niet veel zeggen en dan smijt ze zich helemaal. Katja is zich echt aan het amuseren, en dat is zeer fijn. Of ik haar tips geef? Ja, dat gebeurt wel in de auto. Op die manier stel ik ook mezelf in vraag en beleef ik de productie veel bewuster. Samen hard werken, maar ook samen keihard genieten.”

De cast kijkt uit naar de première op 14 april. (foto jose)

Obe Lambert (12) uit Evergem speelt de hoofdrol in Dolfje Weerwolfje. “Echt leuk om te doen”, zegt Obe. “Ik heb al meegespeeld in de grote musical 14-18 van Studio 100 en draaide ook al mee in de productie ‘The little mermaid’ gestaan. Ik ga nu nog gewoon naar het humaniora, maar het is echt wel mijn doel om van het acteren mijn beroep te maken. Ik kijk enorm op naar goede acteurs en leer graag bij van die mensen. Jan en Katja zijn ‘kei-professioneel’ en van hen kan ik echt nog veel leren. Ik wil in mijn vrije tijd in ieder geval zoveel mogelijk acteren en op de planken staan. Ik doe dit gewoon heel erg graag!”

De repetities voor Dolfje Weerwolfje zijn volop aan de gang. Ook Dorothy Wuyts uit Star Academie, Tim Asselman en Lennart Lemmens draaien mee in de cast. De première staat gepland op zaterdag 14 april in Cultuurcentrum Stroming in Sleidinge bij Evergem. Daar wordt het hele weekend gespeeld. Het stuk trekt daarna naar Scherpenheuvel, Alsemberg, Ninove, Bredene, Mol, Leopoldsburg, Lebbeke, Heist-op-den-Berg, Gent, Genk, Sint-Niklaas, Antwerpen, Waregem, Roeselare en Hasselt. (jose)

Info en kaarten: http://www.dolfjeweerwolfje.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier