Speeltuinen dagen kinderen uit om te klimmen en te klauteren. (foto LW)

3 x buitenspelen met je kids in Limburg

Wil je er op deze laatste dag van de paasvakantie met je kinderen nog eens op uit? Dan is een bezoek aan een speeltuin de perfecte keuze. Onze regio biedt je een waaier aan mogelijkheden op maat van elke leeftijd. Kleren aan die een spatje kunnen verdragen en trek op pad!

Neem nu de speeltuin van het provinciaal domein Bokrijk in Genk. Die spreekt je kinderen beslist aan met megaglijbanen, schommels, een dradencircus, een doolhof, een spectaculaire kabelbaan en een kleuterdorp. De speeltuin bestaat uit zones voor elke leeftijd. Voor kinderen met een beperking zijn er aangepaste speeltuigen voorzien.

Ook de naam De Ravotburcht van de speeltuin in recreatiedomein De Halve Maan in Diest zegt genoeg. De blikvanger in de speeltuin is de citadel. Die kunnen de kinderen op heel wat manieren benaderen: vanuit de zandvlakte, via de ophaalbrug, passerend langs het wachtershuis of over de netbrug. Van die toren kunnen de kinderen langs de tunnelschuifaf naar beneden glijden. De speeltuin is voor iedereen toegankelijk. Voor kinderen met een beperking is er een rolstoel-carrousel. Als ouder of begeleider kan je de kinderen rustig gadeslaan vanop de zitplekken bij de speeltuin. Die bevindt zich in het vrij toegankelijke gedeelte van het domein.

Aan de zandvlakte van de Sahara in Lommel vind je het speelbos, waar je kinderen vrij van de paden mogen afdwalen om volop te ravotten. Ook de twee intrigerende wilgenhutten spreken tot de verbeelding, net als de 25 meter lange tunnel en het stepping stone-pad. Ze kunnen ook pret beleven op het natuurlijk speelveld en elkaar uitdagen bij het ringwerp- en balspel. Ook in je eigen buurt vind je beslist een speeltuin op maat van je kinderen.

Dit moet je weten

De speeltuin van domein Bokrijk (Bokrijklaan 1, Genk) is dagelijks gratis open van 9 uur tot zonsondergang. Info: www.bokrijk.be. De Ravotburcht in de Halve Maan is van 9 tot 20 uur toegankelijk (Omer Vanaudenhovelaan 48, Diest). Info: www.vlaamsbrabant.be. Vertrekpunt van het speelbos van de Sahara is De Soeverein, Sportvelden 210 in Lommel. Info: www.nationaalparkbosland.be

(LW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier