Bavet.

3 x de betere fastfood

Libelle-expert Manon Van Aerschot deelt haar favoriete adresjes voor een ­kwalitatieve snelle hap.

Aziatische streetfood in Knees to chin in Brussel

Knees to chin

Wij waren fan van het eerste uur toen de originele vestiging van Knees to chin haar deuren opende in Brussel. De naam verwijst naar Vietnamese streetfoodrestaurants, waarbij je gehurkt op een krukje zit en je knieën haast je oren raken. Zussen Roxane en Agathe Gernaert serveren er rijstrolletjes met allerlei vullingen. Eenvoudig maar meteen een groot succes. Intussen kreeg Brussel meer vestigingen en moesten ook Gent en Antwerpen bezwijken voor de knees to chin-hype, inclusief krukjes. Wij gingen onlangs nog eens terug. Het verdict? Knees to chin is nog steeds even hip als in het begin. Naast de lenterolletjes werd het gamma ­uitgebreid met dimsum, steamed buns, wontonsoep en bowls. Lekker, supersnel én lief voor je portemonnee.

kneestochin.com

De wereld rond in Babu in Gent

Babu

Er waait een nieuwe wind door Babu, het geesteskind van sterrenchef Gert De Mangeleer en vertrouweling Jef Poppe. Wat begon als een pop-up tijdens corona groeide uit tot een volwaardig restaurantconcept. Gert verfijnde zijn bunners, broodjes die de perfecte balans vormen tussen een sweet bun en een English muffin, en liet zich voor de nieuwe smaken inspireren door zijn laatste reizen: The Bronx, The Bilbao, The Boston… De menukaart werd verder uitgebreid met lekkere wereldse hapjes als krokante springrolls, buffalo bbq of Korean spicy chicken wings. Verder is er ook een grote keuze aan mocktails en cocktails én het interieur werd volledig onder handen genomen. Perfect voor wie eens iets anders wil tijdens een dagje Gent.

babu.be

Netjes spaghetti eten in Bavet

Bavet.

Soms heb je gewoon zin in een goeie spaghetti zonder zelf achter de kookpotten te staan. Dan is er Bavet, dat intussen al een vaste waarde is in maar liefst 9 verschillende steden in België. Extra leuk: je kan kiezen voor de klassieker, al dan niet met extra meatballs. Of als je ’t mij vraagt, ga voor het beste van twee werelden: The Holy Grail. De ene helft klassieke spaghetti bolognaise en de andere met kaas en spekjes. Zalig! Oh en maak je geen zorgen over die witte bloes. Met die papieren ­bavetten hou je het netjes.

bavet.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier