3 x gezellig winters tafelen

Libelle-expert Manon Van Aerschot deelt haar favoriete adresjes voor fijne restaurants.

Pannenkoeken in het Nachtegalenpark in Antwerpen

In het Antwerpse Nachtegalenpark, vlak naast openluchtmuseum Middelheim, vind je Melkerij. Deze mooie hoeve met grote speeltuin is de perfecte plek om na een grote wandeling neer te ploffen voor een pannenkoek, een versgebakken wafel of een portie warme hapjes. Extra leuk: tijdens de wintermaanden wordt het terras gezellig aangekleed met sfeervolle lampjes en verwarmende vuurtjes.

melkerij-nachtegalenpark.be

Buiten dineren bij Mohican in Dilbeek of Rixensart

Ook zo dol op een zalig vuurtje tijdens de winter om bij op te warmen? Wij vinden het een prachtige periode die zeker ook buiten gevierd mag worden, bijvoorbeeld met een outdoordiner bij Mohican. Chefs koken er live op open vuur met de beste ingrediënten van het seizoen. Als gast neem je plaats in een heerlijk verwarmde joert terwijl je geniet van een vijfgangenmenu in de natuur. Hoe cool is dat?

Mohican Dinner Experience in Dilbeek of Rixensart, € 159 p.p. voor 5-gangenmenu incl. aperitief, wijn, water en koffie of thee, nog tot februari, mohican.be.

Winterbar en winterbarbecue in Zuiderbad in Hofstade

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de prachtige serre van domein Zuiderbad in Hofstade omgetoverd tot een gezellige winterbar. Denk aan sfeervolle guirlandes, warme winterdranken, lokale biertjes, winterpizza en comfort bites. Op vrijdagavond kan je reserveren voor een leuke winterbarbecue (hallo, knetterende vuurtjes, barbecuebuffet en zelfgeroosterde marshmallows!) en elk weekend vindt er een zalige winterbrunch plaats. Kom je op een andere dag? Dan wandel je er gewoon zonder reservatie naar binnen. Ga net voor het donker wordt, want dan zie je de avond vallen met zicht op het water. Cheers!

Winterbar vrij toegankelijk, winterbarbecue te reserveren: € 38,50 p.p. en € 18 per kind (incl. aperitief, excl. dranken), winterbrunch: € 38,50 p.p., € 18 per kind (incl. dranken), zuiderbad.be/winterbar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier