© Pieter D'Hoop

3 x luxueus tafelen voor een zacht prijsje

Libelle-expert Manon Van Aerschot deelt haar favoriete adresjes voor betaalbare luxerestaurants.

Luxueuze brasseriekeuken in Bar Bulot in Zedelgem en Antwerpen

Er zijn weinig plekken die er zo in slagen om een luxueuze brasseriekeuken te brengen zonder over te hellen naar een stijve sfeer. De prachtige donkerblauwe fluwelen banken en de imposante keuken met koperen potten doen anders vermoeden, maar zodra de ober je aanspreekt voor het aperitief (ga voor een glas Ruinart Blancs de Blancs met Ibéricokroketjes), weet je dat je hier goed zit. Geen tierlantijntjes, wel overheerlijke gerechten die nog lang nazinderen. Van de legendarische vol-au-vent met zwezeriken, vers gepelde garnalen en mousselinesaus tot de perfecte dame blanche: dit wordt gegarandeerd een van je favorieten.

Lunchmenu: € 49, dinermenu: € 79 of à la carte, vestigingen in Zedelgem (Brugge) en Antwerpen, barbulot.be.


© Daniil Lavrovski

Verfijnde gerechtjes delen in gedurfd interieur in Cobra in Antwerpen

Cobra prijkt momenteel hoog op het lijstje van de Antwerpse hotlist. Hier kom je om te zien en gezien te worden, maar vooral om te proeven van lekker eten in een stijlvol, gedurfd interieur. Je deelt er verfijnde gerechtjes met invloeden van de Spaanse, Italiaanse, Mexicaanse en Japanse keuken. In je glas wil je een Paloma Painting-cocktail met pompelmoes of heerlijke wijn (bestel er zeker de cristal bread pan con tomate met Secreto 07 als hapje bij). Voeg daar nog een vriendelijke bediening en een flinke dosis Antwerpse flair aan toe, en je weet dat je hier de hele avond goed zit. Reserveer wel ruim op voorhand.

Sharing dishes: tussen € 7 en € 38, cobra-antwerp.com.


© gf

La Bonne Chère: culinaire verrassing in de Brusselse Marollen

Oh’s en ah’s verzekerd bij het zien van de schattige rode gevel van dit restaurant in het hart van de Brusselse Marollen. Dankzij de donkere houten meubels en de vintage bar waan je je in een klassieke Parijse bistro. Op je bord komen gerechten met een twist van chef Alexandru Sapco, die door Gault & Millau verkozen werd als Jonge Chef 2023 voor Brussel. Wij spreken hen niet tegen, want je zou nooit vermoeden dat je in dit gezellige en laagdrempelige adresje zo’n verfijnde keuken voorgeschoteld krijgt. De perfecte combi voor op een koude herfstdag!

Lunchmenu: tussen € 35 en € 55, dinermenu: tussen € 80 en € 85 of à la carte, labonnechere.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier