3 x tafelen met een wauweffect

Libelle-expert Manon Van Aerschot deelt haar favoriete adresjes voor fijne restaurants.

Klassiek én vernieuwend in Modest in Oudsbergen

Het strakke zwarte interieur wordt in Modest gecombineerd met een warme welkom en een ongedwongen sfeer. Achter het fornuis staat Sander Spreeuwers, amper 28 en een veelbelovend talent, met beide benen op de grond. Na zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen werkte hij in topzaken als Slagmolen, De Librije en Hertog Jan. Maar ook internationaal deed hij ervaring op in het bekende Tickets in Barcelona en El Celler de Can Roca in Gerona, in 2013 en 2015 de nummer één van de wereld. Een chef met ambitie om klassieke en vernieuwende smaken te combineren tot een mooi geheel.

Driegangenmenu voor de lunch (€ 55 p.p.), 4- of 5-gangenmenu (€ 75 of € 90 p.p.) voor het diner, of à la carte, restaurantmodest.be.

Bier in de hoofdrol tijdens De Smaak van Knack Weekend in Turnhout

Knack Weekend organiseert samen met Stad Turnhout De Smaak van Knack Weekend. Zeven toprestaurants uit de stad (met een Gault Millauscore van minstens 12) zullen een exclusief menu serveren met bier als rode draad. Zo wordt er bier in gerechten verwerkt of is er een food pairing met bier. De deelnemende restaurants zijn Amu Food & Wine Bar, Bink, Cachet de Cire, Cucina Marangon, Hert, Marché 17 en Savoury. Geen zin om naar huis te rijden na een avondje culinaire verwennerij? Boek een nachtje hotel en ontdek de volgende dag wat Turnhout nog te bieden heeft.

Van 10/11/23 tot 10/12/23, meer info: visitturnhout.be.

© Quinten Prinsen

Puur natuur in Amaranth in Merelbeke

Met Amaranth trekt chef Pieter-Jan Lint resoluut de kaart van de plantaardige keuken. Samen met zijn vrouw Carmen verbouwde hij een karaktervolle villa tot een modern en gezellig restaurant. Het voelt hier alsof je thuiskomt in de perfect gestylede eetkamer terwijl je je laat verrassen door de vegan gerechten van Pieter-Jan. Hij was immers een van de pioniers in ons land die aantoonde dat de plantaardige keuken ook op gastronomisch niveau haar mannetje weet te staan. November is trouwens try-vegan-maand. Op de site (tryvegan.be) kan je je inschrijven voor tips en recepten om wat vaker plantaardig te koken.

€ 129 voor een seizoensmenu van 15 verfijnde gerechtjes, amaranth-plantbased.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier