Leden van het Brugse Foorcomité met schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys en diensthoofd evenementen Wim Delperdange (tweede rechts achteraan). (foto CGRA)

Brugge ademt opnieuw kermis: Meifoor strijkt neer op ‘t Zand, Koning Albert I-park en Simon Stevinplein

’t Zand en omgeving ademen weer kermis. De Meifoor is er neergestreken en tot zondag 12 mei verrijzen op ’t Zand, in het Koning Albert I-park en op het Simon Stevinplein opnieuw allerlei attracties. Gedurende de Meifoor zorgt Star FM voor liveradio vanuit een studio in het Koning Albert I-park.

“Op ’t Zand komen de vaste waarden terug zoals de autoscooter, de bootjesmolen, de Polyp met zijn grijparmen en de G-force, waar je een enorme adrenalinekick op krijgt. Voor de durvers onder ons komt opnieuw de High-Energy Booster om eventjes zwaar over de kop te gaan. Probeer zeker ook het vernieuwde hindernissenparcours van de Caraibes Folies, waar een waterparcours werd aan toegevoegd”, aldus schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

“Daarnaast is er ook plezier op maat voor de jongsten onder ons: de prachtige kindermolens, racen met de miniscooter en eendjes vissen. Ook de ouders kunnen zich uitleven met de schiettenten, het vogelpikspel, amusementshallen en andere behendigheidsspelen.”

Prikkelarm moment

“Het Koning Albert I-park wordt opnieuw een topfoorterrein. Grote attracties zoals de spectaculaire Wild Mouse en de Take-Off, die je de rand van de afgrond laten zien, zijn dit jaar weer van de partij. Voor jong en oud is er de Elliott: een zachte versie van de roetsjbaan. Special guest dit jaar, tussen het standbeeld en de Oostmeers, is de X-TREME, een nieuwe spectaculaire attractie.”

Op dinsdag 23 april organiseert het Foorcomité zoals gewoonlijk een namiddag voor personen met een beperking. Aansluitend wordt een prikkelarm moment georganiseerd. “Kermis gaat meestal gepaard met flitsende lichten en luide muziek. Sommige mensen zijn om allerlei redenen extra gevoelig aan deze overvloed aan prikkels. Tot 20 uur wordt het volume van de muziek verminderd en worden geen zware lichteffecten gebruikt”, luidt het.

Op vrijdag 10 mei is er de traditionele verminderde prijsdag. Alle attracties werken als afscheidsgeschenk aan sterk gereduceerde tarieven. De attracties verdwijnen twee dagen later onverbiddelijk naar hun volgende bestemming. (CGRA)

Info: www.brugsemeifoor.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier