Jong en oud kunnen genieten van de natuur. (foto’s Westtoer)

Bulskampveld laat je met interactieve tentoonstelling volop natuur beleven

In het weekend van 30 en 31 maart opent in Bulskampveld de interactieve expo Roots, een unieke ervaring waarbij ook het onzichtbare in het bos zichtbaar wordt. Bovendien staan in dit provinciaal domein tijdens de paasvakantie nog tal van andere leuke activiteiten gepland voor het hele gezin.

In het vernieuwde bezoekerscentrum van Bulskampveld kan je vanaf dit weekend de interactieve tentoonstelling Roots ontdekken. Neem plaats in de ligzetels en laat je onder de grond zakken om zo de wonderlijke samenwerking tussen bomen en zwammen te leren kennen. Laat de dieren zelf aan het woord en maak kennis met hun leven tussen de bomen. Wat gebeurt er allemaal in een bos in 24 uur? En wat zijn de gevolgen voor fauna en flora als je zelf een bos mag besturen en regen of droogte kunt toevoegen? Aan de photobooth kan je een unieke herinnering maken om mee naar huis te nemen. De interactieve expo is ideaal voor iedereen vanaf 8 jaar en neemt ongeveer een uur in beslag. Voor jongere bezoekertjes is er een zoektocht voorzien waarbij ze dingen ontdekken die ze nog niet eerder zagen.

Bosdierenyoga

Tijdens de paasvakantie staat nog meer leuks op het programma in Bulskampveld. Zo kan je vandaag van 14.30 uur tot 17 uur deelnemen aan Natuurleuk. Het gaat om een expeditiepad waarlangs je allerhande activiteiten ontdekt, zoals bosdierenyoga en houtlezen. Deelnemen is gratis en kan ook op 3, 7, 10 en 14 april. Gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar kunnen op woensdagvoormiddag 3 april komen bosbaden. Ontdek hoe je nog intenser van de natuur kan genieten en verken je zintuigen. Voor kinderen zijn er leuke extraatjes voorzien. Op zaterdag 6 en 13 april zijn gezinnen met kinderen van 4 tot 8 jaar welkom in het Sprookjesbos. Wie weet loop je wel sprookjesfiguren zoals Roodkapje of elfjes tegen het lijf?

Dit moet je weten

Het bezoekerscentrum vind je in Beernem, Bulskampveld 9, open van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uur. De expo Roots kost 7 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen vanaf 6 jaar, of geniet van het gezinstarief van 19 euro. De rest van het domein is gratis toegankelijk.

Info: www.west-vlaanderen.be/bulskampveld

(VVHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier