De Stadshal is het kloppend hart van het gebeuren (foto DIVL)

Culinaire verwennerij in hartje Gent

In Gent kan je tot en met zondag Gent Smaakt beleven, het grootste openluchtrestaurant van Vlaanderen. De wereldkeuken, lokale producten, dranken en streetfood staan er op de menukaart.

Gent Smaakt is een gratis culinair festival in de historische binnenstad. Het toont Gent als smaakvolle stad, een plaats waar architecturaal, lokaal en culinair erfgoed samenvloeien. De organisatie stelt voor om vandaag bloemen en chocolade te ruilen voor een culinaire verwennerij onder de stadshal. Daar wordt er op het middaguur een Moederdaglunch aangeboden. Ook later op de dag kan mama verwend worden aan de zovele culinaire standjes. Gent Smaakt houdt vandaag nog heel wat troeven achter de hand. Gent is dit jaar Europees Jongerenhoofdstad en daarvoor werden Jonge Smaakmakers aangetrokken die hun leeftijdsgenoten een memorabele, culinaire ervaring aanbieden.

Ook kinderanimatie

In de schaduw van de Stadshal is het Gouden Leeuwplein tot 18 uur het gezinsvriendelijke ‘Drakenplein’. Hier wordt rekening gehouden met de noden en wensen van de kleinste lekkerbekken. “Er is een culinaire theatershow, een zoektocht en de ‘Drakenspelletjes’ worden bovengehaald”, zegt organisator Sandra Van Steenkiste. Om 17 uur verzamelt men voor een workshop over het waarmaken van je eigen wijndomein. “Het lukte het jonge Gentse koppel Simon en Sophie.” Zij maken, intussen zes jaar in de Catalaanse wijnregio DOQ Priorat, op een volledigecologische wijze hun wijnen en staan er intussen mee op de mooiste wijnkaarten van België. Respect voor het terroir, de geschiedenis en de natuur is de basis van hun verhaal.” Aan de bar 9Dust geniet je van Gentse dranken van 12 Gentse makers. (DIVL)

Op het middaguur wordt een Moederdaglunch aangeboden. (foto DIVL)
Op het middaguur wordt een Moederdaglunch aangeboden. (foto DIVL)

Gent Smaakt vindt plaats op de Korenmarkt, Klein Turkije, Goudenleeuwplein, Poeljemarkt en onder de Stadshal. Daar vind je een tiental chefs die dit jaar de groenten in de hoofdrol plaatsen. Gent Smaakt tot 18 uur in centrum. (DIVL) Meer info: www.gentsmaakt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier