Doe mee met Dag van de Eclair en geef kinderkanker een koekje van eigen deeg

Voor de vierde editie van Dag van de Eclair slaat de stichting KickCancer de handen in mekaar met onze Belgische bakkers. Op zaterdag 16 maart kan je een speciale eclair kopen bij alle deelnemende bakkers. De opbrengst wordt integraal gedoneerd aan KickCancer om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan.

“Een feest om duimen en vingers bij af te likken!” Zo omschrijft Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer, de nieuwste editie van Dag van de Eclair. Zaterdag is het de vierde keer dat de dag georganiseerd wordt, en deze keer engageerde ook chocolatier Pierre Marcolini zich voor de actie. “Kanker is een absoluut onrecht dat iedereen kan treffen. Maar wanneer deze ziekte kinderen treft, is het nog ondraaglijker. Daarom steun ik KickCancer”, zegt hij.

Bij elke deelnemende bakker zullen de KickCancer-eclairs op 16 maart schitteren in de toonbank. Die gebakjes zullen voor een iets hogere prijs van de toonbank gaan dan een ‘gewone’ eclair, tussen de drie en zes euro. De opbrengst van de bijzondere eclairs wordt integraal aan KickCancer gedoneerd.

Waarom precies eclairs verkopen om de strijd aan te gaan tegen kinderkanker? “Kinderen zijn gek op eclairs”, legt Delphine Heenen uit. “Voor volwassenen is dat in de meeste gevallen het meest typische gebakje uit hun kindertijd. Met vrienden en familie genieten van smakelijke gebakjes past daarom ook perfect bij KickCancer: solidariteit en samen mooie momenten beleven, dat geeft mensen kracht en hoop om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan.”

Wil je weten waar jij op 16 maart KickCancer-eclairs kan kopen? Surf naar www.dagvandeeclair.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier