Bij EnergyVille leer je alles over elektrisch laden. (foto Geert Vanden Wijngaert) © Geert Vanden Wijngaert

Energiefestival voor iedereen in Limburg

REGIO Vandaag ontvangt het kruim van de Limburgse techwereld nieuwsgierige buren, burgers en techneuten met open armen op de eerste Open Technologie & Innovatiedag. Het programma oogt royaal, van VITOpolis tot de UHasselt, EnergyVille in Genk of Ecotron in Maasmechelen.

In Genk kan je terecht op maar liefst vier locaties. In de Cosmodrome van Kattevennen kan je je kennis van het universum opentrekken aan de Einstein Telescoop, terwijl EnergyVille het antwoord geeft op vragen over elektrisch laden en verwarmen. Hoe kunnen batterijen in elektrische voertuigen slim aangestuurd worden, wat is er allemaal mogelijk en waaraan wordt er nu gewerkt? Nieuwsgierige 8- tot 13-jarigen kunnen terecht bij Thor Central voor boeiende energieverhalen, leuke lezingen en workshops. Nieuw Texas en Tuinwijk Waterschei profileren zich dan weer als energiepositieve woonwijken met een bruisend wijkfeest voor jong en oud met muziek, leuke demo’s, praktische energietips en een nieuwe kijk op energie in een ongedwongen sfeer.

Toekomst

In Hasselt toont de nieuwe pop-upexpo VITOpolis hoe de toekomst wordt vormgegeven met groene technologieën en innovatieve oplossingen. Ook in Hasselt is de interactieve expo Elfde Linie een belevingscontainer met onder meer fiets- en rijsimulatoren.

Het klimaat van de toekomst ervaren kan dan weer in Maasmechelen met Ecotron, het hoogtechnologisch onderzoekscentrum van UHasselt waar over een lengte van 100 meter en in 14 aparte koepels klimaatscenario’s van de toekomst worden nagebootst.

De eerste editie van Open Technologie & Innovatiedag wordt georganiseerd in het kader van FTI, oftewel Flanders Technology & Innovation, en is niet alleen boeiend voor jong en oud, maar ook volledig gratis. (FH)

Dit moet je weten

Met Flanders Technology & Innovation wil de Vlaamse regering ons wapenen voor de toekomst door het versterken van onze concurrentiekracht en het welzijn van de samenleving, op een duurzame manier. Alle deelnemende instellingen zijn te bezoeken zonder afspraak tenzij anders vermeld online.

Info: visitgenk.be/ftifestival

Info: www.fti.events.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier