Eropuit op zondag: een origineel dagje weg

Heb je zin in een daguitstap maar kiezen je toch steevast weer voor dezelfde activiteit? Met deze tips zit je voor de komende zondagen goed.

Picknicken

Nu we mogen genieten van het prachtige weer, lonkt de zon ons alsmaar vaker naar buiten. Maak al jullie favoriete hapjes klaar, koop een lekker flesje wijn en vertrek met de fiets of te voet naar een zonovergoten plekje waar je rustig kan picknicken. Neem ook een gezelschapsspelletje mee voor een namiddag vol plezier of volg daarna een naburige fiets- of wandelroute en geniet van de natuur.

Deze picknickplekjes zijn alvast een echte aanrader.

Zwemmen in de natuur

Als het écht heel warm wordt, doet een verfrissende duik altijd deugd. Helaas mag je in België niet altijd overal zwemmen. Op deze prachtige plekken in de natuur mag dat gelukkig wel! Een ideale activiteit voor een luie zondagnamiddag lijkt ons.

Pluktuin

Als je op zoek bent naar een leuk uitje in de natuur, waar je ook iets kan doen is een uitstap naar een plukweide een goede match voor jou. Je kan er bloemen gaan plukken en stelt zo je eigen boeketje samen. In veel pluktuinen bieden ze ook workshops aan of kan je ook groenten en fruit gaan plukken.

Deze prachtige pluktuinen vind je allemaal in België.

Atypische marktjes

Snuister je liever rond op rommelmarkten en tussen kleine kraampjes? Dan is een uitstapje naar een antiek- of bloemenmarkt misschien wel iets voor jou. Elk weekend zijn er tal van marktjes met de meest uiteenlopende producten. Van oude antieke lampen, tot zelfgemaakte juwelen en verse groenten en fruit. Op deze acht atypische marktjes kan je elk weekend terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier