De jaarlijkse Stadsloop brengt je langs de mooiste plekjes van Gent. (gf)

Fietsen, lopen en wandelen in Oost-Vlaanderen

De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat buiten sporten weer aangenamer wordt. In Oost-Vlaanderen zijn er heel wat mogelijkheden, van de Gentse Stadsloop over een wandeltocht tot fietsen voor het goede doel.

Op zondag wordt in Gent de jaarlijkse Stadsloop gehouden. Duizenden lopers passeren langs de Gentse waterlopen, historische plekjes en de mooiste hoekjes van Gent. De kleinsten starten al om 10 uur met de Kids Run, nadien volgen de volwassenen. Er is de hele voormiddag van alles te beleven in en rond het Sint-Pietersplein van Gent, dat ook dit jaar de startzone is.

WandelKlub Temse houdt dan weer een grote Wandel Mee Dag. Starten kan van 7 tot 15 uur in zaal De Nachtvlinders in de Poerdam in Haasdonk Beveren. Je kiest uit verschillende parcours tussen 5 en 25 kilometer. Deelnemen kost 1,5 of 3 euro.

In de parochiezaal Oudenbos in Lokeren kan je deze voormiddag starten voor een fietstocht van 50 kilometer van de Ledecrossers.

Van 8 tot 15 uur kan je ook in Evergem terecht. Aan de kantine van voetbalclub Belzele kan je starten voor de vierde Recreatieve Wandel en Loop Runners Evergem. Je kan 5, 10 of 15 kilometer wandelen of lopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de zorgboerderij Het Groene Anker.

Nog meer sporten voor het goede doel? Vandaag is er bij MCC Verstraete op het Vliegplein in Maldegem ook Ruthie’s Social Ride, een fietstocht van 65 kilometer door het Meetjesland ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, waarvan je alle praktische info vindt op www.ruthiesroute.be. “Geniet van een ontspannen voormiddag op de fiets, door de polders, langs de grensstreek en pittoreske landschappen waarbij je typische dorpjes doorkruist. Deze tocht is ook geschikt voor G-sporters met een mountainbike”, klinkt het.

Oostende voor Anker vindt op zondag plaats in de haven van Oostende en in de omliggende straten en pleinen. Handig te bereiken wanneer je met de trein komt, want het station van Oostende ligt vlakbij. Een bezoek aan het maritiem festival is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier