De zorgsector zet vandaag haar troeven in de kijker. (foto Getty) © Dana Neely Getty Images

Kijk vandaag binnen bij zorgorganisaties

Vandaag is het, voor de dertiende keer al, de Dag van de Zorg. Op deze hoogdag van de zorg- en welzijnssector in ons land zetten 200 organisaties in Vlaanderen en Brussel hun deuren wagenwijd open voor het brede publiek, dat zo de sector in al zijn diversiteit kan leren kennen.

Wist je dat meer dan 720.000 mensen in België vandaag werken in de zorg- en welzijnssector? Anders gezegd: meer dan een tiende van de werkende Belgische bevolking is actief in de zorg. Dat vierde de sector de afgelopen week door de sector in de schijnwerpers te zetten tijdens de Week van de Zorg, met als apotheose de Dag van de Zorg vandaag.

Troeven van de zorg

Maar liefst 200 organisaties zetten de deuren wagenwijd open voor het publiek: een unieke gelegenheid om te ontdekken hoe de zorg evolueert en zich blijft aanpassen aan de steeds veranderende behoeften van onze samenleving. Dit jaar staat de dag in het teken van het thema ‘Troeven van de Zorg’. Onder die noemer zullen diverse organisaties allerlei activiteiten, presentaties en rondleidingen aanbieden om elke bezoeker een diepgaand inzicht te geven in de sector. Van geavanceerde medische technologieën tot baanbrekend onderzoek, van holistische benaderingen van zorg en welzijn tot inclusieve zorgpraktijken voor iedereen. Met de bedoeling om de sector dichter bij de mensen te brengen en om een positief verhaal te brengen over zorg en welzijn.

Of je nu een professionele zorgverlener bent, een student die een carrière in de zorg overweegt, of gewoon geïnteresseerd bent in de toekomst van de zorgsector: er is voor elk wat wils tijdens de interactieve opendeurdag die in heel Vlaanderen en Brussel wordt georganiseerd. Woonzorgcentra, algemene en psychiatrische ziekenhuizen, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dagverzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgwinkels, … allemaal gooien ze de deuren wagenwijd open om mensen te informeren en te inspireren.

Ben je benieuwd welke zorgorganisaties zich dit jaar inzetten voor Dag van de Zorg? Neem een kijkje op www.dagvandezorg.be. Je vindt er een overzicht van de zorgorganisaties die deelnemen aan de opendeurdag, je kan er ook de dichtstbijzijnde in jouw buurt mee opzoeken. Inschrijven voor een bezoek aan een deelnemende instantie is niet nodig: op de website vind je de uren waarop je de organisatie vrij kan bezoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier