In het bos valt er voor kinderen avontuur te beleven. (foto LW)

Met de iPod op tour of liever op avontuur in Limburg?

Moederdag vandaag! Wat is er op een dag als vandaag leuker dan om met je kids eropuit te trekken en samen te genieten. Keuze aan prettige activiteiten te over.

In Maasmechelen ben je zondag met je kinderen welkom voor een moederdagwandeling in het gebied ‘Het Greven’. Je wandelt er tussen de toppen van de bomen over het kruinenpad en ontdekt zo de troeven van het gebied. Maasverkenner André Terwingen vertelt je alles over het mijnverzakkingsgebied, de vroegere steenkoolwinning, het verzonken dorp en het drinkwater.

Een spannende uitdaging is het gezinsspel ‘Mijn Verhaal’ in het mijnmuseum van Beringen. Samen met je kind bezoek je spelenderwijs het museum. Daarbij hoort ook een opdrachtenboekje, dat je helpt het leven in en rond de mijn te ontdekken door de ogen van een kind. Als de opdrachten correct worden uitgevoerd, ontvangen de kinderen ook nog een leuke verrassing. Boeiend is ook de iPod-tour, die het verhaal vertelt van ex-mijnwerker Roberto Pasquali.

Houdt je kind ook van een flinke brok avontuur? Dan kunnen ze zich uitleven op een van de avonturenparcoursen in deze regio. Denk maar aan het multimovepad in het Merodegebied op de grens van Tessenderlo met Averbode in Vlaams-Brabant. Op het traject van twee kilometer bevinden zich twaalf punten met telkens spelelementen.

Of wil je kind wel eens proeven van schilderen? In het Molenvijverpark in Genk staan schildersezels waarop de kinderen aan de slag kunnen om een landschapsdoek te schilderen. Deelnemen kost vier euro per persoon, drie euro < 12j (inclusief administratiekosten). (LW)

Het is leuk je kinds pret zien te beleven. (foto LW)
Het is leuk je kinds pret zien te beleven. (foto LW)

Start van de moederdagwandeling om 14 uur op de markt aan de Sint-Willibrorduskerk (Vrijthof 2, Maasmechelen). Stevig schoeisel is een aanrader bij slecht weer.

www.rivierparkmaasvallei.eu

www.mijnmuseum.be

www.emilevandorenmuseum.be

www.landschapsparkdemerode.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier