Restotip: tafelen met zicht op het mooiste marktplein van België

Op het mooiste marktplein van België wereld vind je La Chaloupe d’Or. Het restaurant vindt onderdak in een historische gebouw trekt omwille van de sfeer en typisch Belgische gerechten al sinds jaar en dag toeristen en habitués in de hoofdstad aan.

Elke dag lopen duizenden mensen voorbij La Chaloupe d’Or. Door de uitzonderlijke ligging is het de ideale plek om je te vergapen aan de Grote Markt en zijn prachtige architectuur. Het mythische restaurant maakt deel uit van dezelfde groep als La Taverne du Passage, dat andere emblematische adres in het centrum van Brussel.

La Chaloupe d’Or is al jaren een vaste stek voor liefhebbers van de betere Belgische brasseriekeuken, maar dan met een moderne twist. Je kunt je er onder meer tegoed doen aan traditionele garnaalkroketten, Vlaamse karbonaden of een mosselpannetje (in het juiste seizoen). Voor een zalig smulmomentje, een uitgebreid diner of een warme koffie … Je wordt er nooit ontgoocheld. Maar ook de unieke sfeer mist zijn effect niet! Door de traditionele inrichting met hout en gedempte verlichting lijkt het alsof de tijd er stilstaat. En dat maakt net het verschil.

Een van de grote troeven van het restaurant is ongetwijfeld de gezellige, typisch Brusselse sfeer en het terras met zicht op de Grote Markt.

 

Maar de kers op de taart – nog steeds een goed bewaard geheim – vind je op de derde verdieping. Daar bevindt zich een intieme, comfortabele ruimte die het midden houdt tussen een Engelse bibliotheek en een speakeasy. Het is een heel bijzonder plek met een van de mooiste uitzichten van België. En dat tegenover het stadhuis. Wie het geluk heeft om deze privékamer te betreden, geniet van een panoramisch zicht op de Grote Markt. Voor een speciaal evenement of een uitzonderlijke avond … Deze geheime kamer leent zich voor elke gelegenheid en biedt plaats aan 20 gasten. Vooral een aanrader tijdens de feesten. De kerstverlichting en de majestueuze kerstboom op de Grote Markt zorgen dan immers voor een extra dosis magie.

La Chaloupe d’Or

Grote Markt  24,
1000 Brussel

www.chaloupedor.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier