© Margo Delecluyse

Torhout maakt zich op voor kleurrijke carnavalsstoet door de binnenstad

Op zondag 10 maart trekt een grote carnavalstoet door de Torhoutse binnenstad en dat zal ongetwijfeld weer een massa volk naar de Sparrestede lokken. “Vorig jaar waren er zo’n 10.000 bezoekers. Hopelijk valt het weer mee en mogen we op een even talrijke opkomst rekenen”, aldus schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt.

De carnavalstoet in Torhout heeft heel wat te bieden. “Er zijn 34 groepen ingeschreven, drie meer dan vorig jaar. Naast groepen uit Torhout zijn er ook uit Heist, Zeebrugge, Koekelare en Damme, en zelfs uit Nederland. Vooraan lopen ook burgemeester en schepenen, die allen verkleed zullen zijn.”

Naast die groepen met hun kleurrijke praalwagens, waaronder uiteraard ook de prinsenwagen met prins Pluto, zijn er de Torhoutse reuzen en de drumbands met majorettes. In totaal goed voor 1.500 deelnemers!

Start in Oostendestraat

De stoet vertrekt traditiegetrouw om 14.30 uur in de Oostendestraat, en komt dan via de ’s Gravenwinkelstraat, Vestingstraat, Bruggestraat, Burg, Beerstraat, Spinneschoolstraat, Stationsstraat, Elisabethlaan, Bassinstraat, Lichterveldestraat, Zuidstraat en Markt omstreeks 17.30 uur weer aan in de Oostendestraat. Er staan dit weekend ook kermisattracties opgesteld op de Markt. Omdat er zoveel volk verwacht wordt, kom je bij voorkeur met de fiets of te voet. Wie toch met de auto komt, kan gebruik maken van de centrumparking Blekerij, parking Industrielaan, parking Ten Walle, parking Guido Gezelle of parking Ganzevijver. Centrumparking Hofstraat is vandaag niet bereikbaar.

Om de stoet vlot en veilig te laten verlopen, alvast ook volgende richtlijnen.

Waarschuwing

“De deelnemende groepen delen snoep en gadgets uit. Laat je kinderen echter niet zomaar snoep oprapen, want zo kunnen ze onder de wielen van de karren terecht komen”, zo waarschuwen de organisatoren.

Op de openbare weg en op openbare plaatsen is het bezit en het gebruik van spuitbussen verboden. Alle groepen mogen maximum 95dB geluid produceren. Dit is behoorlijk luid, maak daarom gebruik van oordopjes om je oren en die van je kinderen af te schermen. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier