Een avonturenparcours. (foto LW)

Uitdagende uitstapjes voor kids met pit in Limburg

Paasvakantie! Begint het bij jouw kids te kriebelen om te klimmen en te klauteren? Keuze aan avonturenparcoursen te over om hun energie kwijt te spelen.

Het kinderavonturenpad aan het Schulensmeer op de grens Herk-de-Stad-Lummen is een uitdagend traject voor kinderen met aanstekelijke attracties in natuurlijke materialen, die hun behendigheid en vaardigheid aanspreken. Verscholen in het groen vinden ze klauterpalen, een klimboom en een wildemanshut. De echte avonturiers kunnen klimmen naar de top van de speelheuvel.

Een uitdagend parcours met een educatief kantje is dat van de Avonturenberg op het terrein van Be-MINE in Beringen. De Avonturenberg daagt de kids uit om te klauteren, klimmen en ontdekken. Via een bos van maar liefst 1.600 palen bereiken ze via trappen, een touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels en wandelpaden de top van de terril. Het pad leidt hen van het ene uitzichtpunt naar het andere. Ze steken er nog heel wat van op, want het pad biedt achtergrondinformatie over de geschiedenis van de steenkoolmijn. De inspanning wordt beloond met een panoramazicht op de top, waar het ook aangenaam is om uit te blazen.

In Lanaken zijn de kids welkom op het kabouterpad aan het slot Pietersheim. Op de tocht van drie kilometer kunnen ze deelnemen aan diverse spelletjes, zoals knutselen aan de grote familieboomstam, door een natuurtunnel sluipen of muziek maken met echte kabouterinstrumenten.

In heel de provincie vind je uitdagende speeltuinen. Leuke attracties voor de kinderen zijn ook de kinderboerderijen en dierenparken, zoals de kinderboerderij van Kiewit. Avonturenparcoursen voor kinderen zijn permanent en vrij toegankelijk.

Dit moet je weten

Be-MINE (Koolmijnlaan 203, Beringen): www.be-mine.be – Avonturenpad aan het Schulensmeer (Demerstraat 60, Lummen): www.schulensmeer.be. Vertrekken voor het kabouterpad kan aan de kinderboerderij, Neerharenweg 12, Lanaken. De kinderboerderij van Kiewit vind je in Domein Kiewit, Putvennestraat 108. Info: www.domeinkiewit.be.

(LW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier