Wilde Snuitdagen dompelt jong en oud onder in de natuur

Stap binnen in de betoverende wereld van de Wilde Snuitdagen, waar bloemenfeeën, takkenruiters en moddersluipers samenkomen voor een onvergetelijk avontuur! Ook vandaag organiseren de Natuurpuntafdelingen en bezoekerscentra de meest waanzinnige kinderactiviteiten in de natuur.

Hier geen eindeloze wandelingen of saaie lezingen, maar pure natuurpret waarbij vies worden een ware kunst is. Klauter in bomen, maak een pijl en boog, of voel de grond onder je blote voeten terwijl je het bos verkent. Alles is mogelijk tijdens een Wilde Snuitdag!

Neem bijvoorbeeld de Wilde Snuitdag bij het Schulensmeer. Vandaag is het Bezoekerscentrum Schulensmeer dé plek voor jong en oud om te ravotten. Spring over sloten, rol door het hoge gras, of volg een vlinder op zijn sierlijke vlucht. Maak zelf vuur met een vuursteen, kook op een kampvuur, bouw kampen en shelters, en creëer heerlijke modderpannenkoeken, zandtaartjes en smurriesoep. Een dag vol buitenpret voor het hele gezin. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Kom en doe mee aan de activiteiten van 13 tot 17 uur!

Bezoekerscentrum Kiewit staat ook klaar om jullie te verwelkomen voor een dag vol ontdekkingen. Speel met water en modder, verken de natuur, duik in oude spelletjes van opa’s tijd, knutsel erop los en vind rust in de fluisterzone. De workshops staan klaar om samen met jou en je gezin ontdekt te worden, van 13.30 tot 17 uur. Vergeet niet kleren aan te trekken die bestand zijn tegen een spatje modder!

En voor de jonge avonturiers is er nog een speciale Wilde Snuitdag bij het Bezoekerscentrum De Watersnip op 28 april 2024, van 14 tot 16.30 uur. Dompel jezelf onder in de natuur. Ben jij een ravotter, verstopper, takkenruiter of boomhutmuiter? Ontdek het zelf tijdens deze dag vol spelen, rollen, vallen en lekker liggen in het gras. Kom en beleef de Wilde Snuitdagen zoals nooit tevoren! (RAPO)

Dit moet je weten

Het bezoekerscentrum Schulensmeer is gelegen aan de Demerstraat in Lummen (013 55 63 81) en het centrum van Kiewit aan de Putvennestraat 112 in Hasselt (011 24 60 23). Bezoekerscentrum De Watersnip vind je dan weer aan de Grauwe steenstraat in Beringen (011 45 01 91).

www.natuurpunt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier