Ook de lekkerbekken komen zeker aan hun trekken. (foto Victoriano Moreno)

Zes weken kermisplezier op Antwerpse Sinksenfoor

Deze week is de Sinksenfoor opnieuw van start gegaan op Spoor Oost in Borgerhout. Tot 30 juni bieden meer dan 150 unieke attracties en verbruikskramen plezier en sfeer voor jong en oud. Kom mee genieten van de traditionele kermissfeer!

De foor staat voor maar liefst zes weken op Spoor Noord. Verspreid over twee lange evenwijdige straten op de site verwelkomen de foorkramers alle kermisfans met veel enthousiasme. Elk jaar heeft de Sinksenfoor een peter. Dit jaar kozen de foorkramers voor Viktor Verhulst.

Opvallende attracties

De meest opvallende attracties? Je kan onmogelijk naast het Reuzenrad kijken, een vaste waarde die je een fantastisch uitzicht in alle richtingen over de stad biedt. Sla zeker ook Sky Glider, de imposante zweefmolen op grote hoogte, niet over of maak kennis met de Cake Walk, een echte klassieker. Plezier gegarandeerd in de grappige doorloopattractie. Hou je van wat snelheid? Stap dan in de V Maxx: twee gondels draaien aan 120 kilometer per uur, terwijl je benen vrolijk in de lucht bungelen. Met zijn 60 meter is dit het hoogste toestel van de hele kermis.

Uiteraard komen ook de allerkleinsten aan hun trekken. Het hoeft niet allemaal snel en hoog te zijn. Op de Sinksenfoor vind je diverse kinderkraampjes of spelattracties. Zo kan je bijvoorbeeld gezellig eendjes vissen of blikken gooien.

Bereikbaarheid

De Sinksenfoor kan elk jaar op veel bijval rekenen. Het wordt zoals altijd gezellig druk. Daarom adviseert de stad bezoekers om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Wie toch met de wagen komt, parkeert die bij voorkeur op een park-and-ride aan de rand van de stad.

Hof & Huis bezoek je vandaag en morgen (Pinkstermaandag), telkens van 10 uur tot 18 uur op het provinciedomein d’Aertrycke in Torhout. Een standaardticket kost 8 euro. Neem op de website een kijkje voor voordelige gezinstickets of het éénoudergezinsticket.

Info: www.hofenhuis.be

(VADE)

Twee lange straten vol kermisplezier. (foto LUCID)
Twee lange straten vol kermisplezier. (foto LUCID)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier