Schapen en vlaaikens, een mooie dag in Lier. (gf) © Marcel Schoeters

Lier viert feest: zondag maken de schapen opnieuw hun intrede

De schapen komen terug! Naar jaarlijkse gewoonte vindt zondag 14 april Ovissimmo plaats. Dat is de officiële intrede van de schapen in Lier, de stad van de Schapenkoppen. De sociëteit van Schaepshoofden zorgt de hele namiddag voor animatie. Ook de Orde van het Liers Vlaaike viert.

De schapen komen voor het achtste jaar op rij terug. Op zondag 14 april worden ook peter Rik Verwaest en meter Britt Fierens feestelijk ingehuldigd. Na de middag komen burgemeester Rik Verwaest, Britt Fierens en Johan Hendrickx met een bootje aan op het Spui. Onder begeleiding van de Lierse Keersters, de doedelzakspelers van de Clan Hay Pipe Band en uiteraard de Schaepshoofden vertrekken ze naar het grasveld voor restaurant Barvest. Daar begroet de burgemeester zijn schaapjes. Vervolgens trekken alle schapen, onder begeleiding van een professionele herder, richting Spui. De terugkeer van de schapen kadert in een begrazingsproject dat de Sociëteit van de Schaepshoofden acht jaar geleden opstartte met stad Lier en een professionele herder. Met dit project wordt het gebied op een ecologisch verantwoorde manier onderhouden.

De Sociëteit van de Schaepshoofden zorgt voor heel wat animatie voor jong en oud. Voor de kinderen is er op het grasveld rond het Spui een knuffelhoek met lammetjes die rustig geaaid kunnen worden. Er staat ook een leuk springkasteel en bij de kindergrime kan je een schapensnoetje krijgen. Eten en drinken? Geniet van een artisanale pannenkoek, champagne uit Epernay en meer. Lierse vlaaikes proeven, dat kan vandaag op een aantal momenten. Na de inhuldiging van de kersverse meter en peter worden Lierse vlaaikes uitgedeeld aan het stadhuis. Daarna komen meter en peter in het Spuihuis Lierse vlaaikes verkopen voor het goede doel. De opbrengst is ten voordele van de afdeling oncologie van het Lierse Heilig Hart ziekenhuis.

Dit moet je weten

Terugkeer van de Schapen: aankomst op het Spui om 14 uur. Iedereen is welkom. Gratis.

Om 13.20 uur worden na de inhuldiging in het stadhuis gratis Lierse vlaaikes uitgedeeld. Later in de namiddag zijn de Lierse vlaaikes te koop voor het goede doel.

• www.visitlier.be

(VADE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier