Bucketlist voor sportievelingen: dit zijn de coolste marathons ter wereld

Jaarlijks trainen sportievelingen van over de hele wereld om een marathon of een andere loopwedstrijd van hun to-dolijst af te vinken. Van beginners tot ervaren marathonlopers: allemaal hebben ze een doel voor ogen. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of heb je altijd al een marathon willen lopen? Stoom je deze zomer klaar en wie weet loop jij binnenkort op een van deze unieke locaties!

1. Berlijn

Museum island on Spree river in center Berlin, GermanyEen halve eeuw geleden gaf de Duitse hoofdstad het startschot voor de BMW Berlin Marathon. Intussen groeide het event uit tot een van de grootste loopwedstrijden ter wereld en behoort de marathon samen met die van Londen, New York, Chicago en Boston tot de World Marathon Series. Tijdens de race, die door de Brandenburger Tor en langs de Victory Column loopt, sneuvelden de afgelopen jaren al 7 wereldrecords. De hele Duitse hoofdstad wordt tijdens het event trouwens omgetoverd tot een heus festival met maar liefst 70 bands. Genoeg reden dus om eind september naar Berlijn te trekken!

Participants of Berlin Marathon finishing at the Brandenburg Gate
2. New York

New York City SkylineEen van de meest populaire marathons ter wereld is ongetwijfeld de New York Marathon. Tijdens de originele race cirkelden in 1970 ongeveer 55 lopers door het Central Park. Bijna 50 jaar later weerspiegelt de route New Yorks karakter en slingert ze doorheen 5 gemeenten van New York City. Een sportieve manier om de stad op een unieke wijze te ontdekken. De route is zo populair dat de deelnemers bepaald worden op basis van een lotingsysteem, wat het event nog exclusiever maakt!

Runner girl taking selfie on the Brooklyn brifgeNew York City Marathon
3. Bangkok

Golden Angel (Ki-nara) with Wat Pra Kaew, Grand PalaceSinds 1988 trekken lopers van over heel de wereld naar de grootste marathon van Thailand: de Bangkok Marathon. De route van het loopevent alleen al is de moeite waard. Zo vertrek je pal in het toeristische centrum van de stad, tegenover het Groot Paleis, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha en het Ministerie van Defensie. Van middernacht tot zeven uur in de ochtend wordt het drukke verkeer in de stad stilgelegd en wordt de stad overgenomen door sportievelingen.

runner
4. Rio De Janeiro

Christ, The Redeemer in Rio de JaneiroIn een van de grootste steden van Brazilië, Rio de Janeiro, kun je elk jaar terecht voor de Rio City Half Marathon. De 21 kilometer lange route neemt lopers mee langs de rand van de Braziliaanse stad. Al lopend ontdek je het contrast tussen de grote geürbaniseerde stad met wolkenkrabbers en de prachtige natuur van het Atlantische Woud en de dromerige stranden.

Marathon runners, Copacabana, Rio de Janeiro, Brazil
5. Kaapstad

Aerial view of Cape Town, South AfricaDe Zuid-Afrikaanse Old Mutual Two Oceans Marathon noemt zichzelf ’s werelds mooiste marathon. De traditionele route loopt langs Chapman’s Peak, Hout Bay en Constantia Nek. Met het spectaculaire Kaapse Schiereiland als setting, groeide het loopevent sinds 1970 uit tot een middelgrote wedstrijd. De uitdagende ultra marathon is 56 kilometer lang, maar de prachtige uitzichten maken het een buitengewone belevenis. Elk jaar vindt de marathon plaats op de zaterdag van het Paasweekend.

Group of spectators cheering runners at finish line

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier