Ontdek samen met je hele gezin de meest unieke plekjes in Vlaanderen dankzij De Zondag–routes. (foto Wandelsport Vlaanderen)

Nieuw: De Zondag-routes brengen offroad wandelplezier

De Flanders Trails zijn negen unieke wandelchallenges doorheen het jaar en verspreid in Vlaanderen. De afstanden zijn niet van de poes: 25, 35 of 50 km. Nieuw dit jaar zijn De Zondag-routes, telkens goed voor 15 kilometer ongeremd offroad-wandelplezier.

“Met De Zondag pakken we elke week uit met fijne tips voor uitjes”, weet marketing manager Sophie Docx. “Waarom dan niet eens zelf voor de tip van de week zorgen? Wandelen is universeel en past perfect bij het DNA van De Zondag. We willen onze lezers bijeen brengen op een laagdrempelig en vooral goed georganiseerd evenement. In Flanders Trails vonden we de perfecte partner. Zij hebben in 2023 al bewezen dat ze het sportieve uitstekend weten te combineren met animatie.” De afstand van 15 kilometer is voor elk gezin een haalbare kaart. “Je kan er een echte challenge van maken. Wie de finish haalt, krijgt een aandenken.”

Yes, you can!

De Flanders Trails bestaan nog niet lang. “In coronatijden trokken we allemaal massaal op pad, liefst offroad diep in de natuur en net iets uitdagender dan de traditionele wandeling. In 2022 organiseerden we enkele testwandelingen met clubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen en die bleken succesvol. Er werd verder gesleuteld aan de spreiding en de formule tot we in 2023 ons succesrecept van Flanders Trails konden presenteren. Op die weg gaan we dit jaar verder”, vertelt Stefaan Bailleur van Wandelsport Vlaanderen.

“Daag je gezin uit voor een unieke wandelchallenge van De Zondag en Flanders Trails.

De negen Flanders Trails brengen je, ongeacht de keuze van afstand, langs unieke plekjes in Vlaanderen. Onderweg is er extra veel sfeer en beleving. Er is tijdsregistratie, een unieke aankomstzone waar elke deelnemer een persoonlijk aandenken krijgt, een foodtruck, ruime bevoorrading, optredens … “Het idee is ‘Yes, you can do it!’. Naast de vele individuele wandelaars stellen we ook een toename van groepjes vrienden, familie of collega’s vast. Mensen dagen elkaar uit en dat is fijn om te zien.”

Ervaring opbouwen

Op acht Flanders Trails wordt er dit jaar een De Zondag-route aangeboden. “Hetzelfde concept als de lange afstanden, maar toegankelijker voor mensen met minder wandelervaring. Dat moet meer mensen, groepen en vooral ook gezinnen toelaten te genieten van de Flanders Trails evenementen”, aldus Stefaan. En wie weet, daagt het sommigen ook uit om een stapje verder te gaan. “De opeenvolgende challenges laten perfect toe om geleidelijk aan op te bouwen tot de langere afstanden.”

De eerste Flanders Trails komt er al aan op zaterdag 27 januari met de Peerdevisschers Walk in Koksijde-Oostduinkerke. Vooraf inschrijven is vereist. Na je inschrijving ben je meteen een jaar lang lid van Wandelsport Vlaanderen en kan je bij de andere Flanders Trails aan ledentarief deelnemen.

Meer info op www.dezondag.be/route

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier