Burgemeester Marleen Peeters en schepenen Vincent Goossens en Luc De Backer van Lille zitten samen met Evert Bourel en Michaël Schouwaerts van Sportoase aan het nieuwe zwembad. (foto BAVL)

Nieuw zwembad Balsakker opent deuren: “Naast sportbad, ook een sauna, glijbaan en recreatiebad”

De eerste baantjes in het nieuwe zwembad op de gloednieuwe sportsite Balsakker kunnen vanaf zondag 28 april eindelijk worden getrokken. Het sportcentrum beschikt ook over een fitnesszaal, brasserie, BMX-parcours, skatepiste, beachsportterrein en speeltuin.

Zaterdag kon iedereen al komen kennismaken met het sportcentrum, maar de eerste baantjes in het gloednieuwe zwembad mogen vanaf zondag 28 april worden getrokken.

De firma Sportoase sloot met de gemeente Lille een overeenkomst af voor de bouw en de uitbating van de hele sportsite Balsakker. De twee bestaande sporthallen zijn behouden gebleven. Daartegen zijn het nieuwe zwembad, de vernieuwde brasserie en een fitnesszaak gebouwd. “Het sportcomplex Balsakker in Lille is intussen de negentiende vestiging van Sportoase”, zegt Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van Sportoase. “Het zwembad bestaat uit een sportbad van 25 meter bij tien meter en beschikt over een beweegbare bodem. In het zwembad is er ook een recreatiezone, inclusief een peuterbad en een whirlpool. Het zwembad is ook uitgerust met een glijbaan en er is ook een sauna.”

demo’s en groepslessen

Vandaag zijn er nog demo’s en groepslessen yoga (9.30 uur), BBB (10.30 uur), cycling (11.30 uur), Fit & Shape (14 uur), Pilates (15 uur) en Aqua (16 uur). (BAVL)

Info:www.lille.be/openingbalsakker en www.sportoase.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier