Ontdek de 5 mooiste picknickplekjes van Vlaanderen

Tip voor een gezellige activiteit die je samen met het hele gezin kunt doen: ga eens picknicken! Wij selecteerden de 5 mooiste picknickplekjes van Vlaanderen waar je zomaar je picknickkleed kunt spreiden. Waar wacht je nog op?

1. Tussen de orchideeën in het Silsombos

Net zoals het Hallerbos wereldberoemd is om haar blauwe hyacinten, roept het Silsombos bewondering op vanwege haar 10.000 schitterende orchideeën. Het bos is gelegen op het grondgebied Kortenberg, Kampenhout en Herent en vormt het groene hart van Midden-Brabant. Het Silsombos lijkt wel speciaal gemaakt voor een zomerse picknick. Denk: een idyllisch plekje vol grazende reeën, kwetterende zangvogels en verschillende soorten orchideeën die er bloeien.

Info: www.natuurpunt.be/natuurgebied/silsombos

2. Picknicken in de duinen

Aan zee zijn er veel plekjes waar je knus kunt picknicken maar het allerleukste plekje vinden wij in Koksijde, waar de Hoge Blekker ligt, met 33 meter de hoogste duin van de hele kuststrook. Picknicken kan aan de voet van de duin, of helemaal bovenaan op de top, waar bankjes staan en je een mooi zicht hebt op het natuurgebied de Doornpanne. Vergeet zeker geen garnalen op je picknickmenu te zetten, je bent immers aan zee!

Info: www.visitkoksijde.be

3. Picknicken op de picknickbank van de Waesberg

In Sint-Maria-Lierde (een deelgemeente van Lierde in Oost-Vlaanderen) staat een bank die uitzicht biedt over het indrukwekkende Parkbos-Uilenbroek. Het bankje werd een paar jaar geleden door Natuurpunt uitgeroepen tot één van de mooiste ‘geluksplekjes’ in de natuur, en dus is dit een ideaal plekje voor een lekker hapje in openlucht.

Info: www.tov.be/nl/parkbos-uilenbroek

4. In een botanische tuin

Picknicken in de stad? Tuurlijk! De botanische Plantentuin aan de Leopoldstraat in Antwerpen bijvoorbeeld is een gezellig plekje om eindeloos te picknicken. De tuin heeft een geschiedenis van meer dan 200 jaar, en je zit er tussen de exotische planten en bloemen, zalig!

Info: www.visitantwerpen.be

5. Romantisch picknicken in een kasteeltuin

Kasteel Beauvoorde is één van de bestbewaarde geheimen in de Westhoek. Het kasteel ligt in het dorpje Wulveringem (nabij Veurne) en beschikt over heel wat troeven om een mooie zomerdag onvergetelijk te maken. Behalve een bezoekje aan het kasteel zelf, is het kasteelpark een echte topper. Picknicken wordt er zelfs aangemoedigd; voor wie dat wil, wordt er een heuse picknickset klaargezet (picknickmand met borden, bestek, plaid,…). De set mag je trouwens gratis gebruiken als je je picknick combineert met een kasteelbezoek. Tip: in de museumshop vind je heel wat lekkere streekproducten (streekpatés, bioconfituren, Beauvoordse honing, streekbiertjes, …) om je picknick extra aantrekkelijk te maken. Installeer je dus op het grote grasveld tussen de bomen, aan het brugje van de vijver of op een bankje in de boomgaard, en genieten maar.

Info: www.kasteelbeauvoorde.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier